Categorieën
Uncategorized

Avanti E4 – LYNX E1

Dachten we dat het vorige week spannend was, de wedstrijd van vandaag deed daar bepaald niet voor onder. Het was weer een ware thriller. Op het veld hadden we met veel moeite gewonnen van Avanti E5, dus we wisten dat het tegen hun E4 lastig zou worden.

Het eerste doelpunt viel voor ons helaas in de verkeerde korf. Maar we lieten ons daardoor niet van de wijs brengen en wisten er zelf drie achter elkaar te scoren. Toen was Avanti weer aan de beurt en na twee doelpunten van hen was het bij een 3-3- stand even pauze.

En zo ging het maar door, dan stond Avanti voor en even later kwam onze E1 weer langszij. We hadden de grootst mogelijke moeite om hun goede aanvalsspel te ontregelen. Gelukkig wisten ook wij het mandje goed te vinden en gingen we rusten met een 5-6 voorsprong.

Al snel in de tweede helft kwamen we op 5-7. Daarna werden we helaas wat slordig en gooiden te veel ballen naar de spelers met een blauw shirt. We kwamen 8-7 achter, maar hadden de moed zeker nog niet opgegeven. Na twee doelpunten van ons stonden we met 8-9 voor en waren er nog maar tien minuten te spelen.

We kwamen zelfs 8-10 voor, maar Avanti wist toch weer op 10-10 te komen. Toen werd het 10-11, maar weer scoorde de tegenstander:11-11. Dat was gelukkig hun laatste doelpunt van de wedstrijd. Maar wij wisten er nog een eindsprintje uit te persen en zo nog 2x te scoren. Zodoende boekten we een schitterende 11-13 overwinning.

Als één ding ons duidelijk is geworden na vier wedstrijden, dan is het wel dat we in een poule zitten waarin veel teams ongeveer even sterk zijn. Dat levert razend spannende wedstrijden op en we leren er veel van. Jongens en meiden, jullie hebben vandaag weer keihard je best gedaan. We speelden echt als een team. Volgende week belooft het ook een zeer spannend potje te worden. We gaan dan gewoon even goed ons best doen als tegen Avanti en misschien kunnen we dan weer net zo’n goed resultaat behalen als vandaag.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem