Categorieën
Uncategorized

Valto E4 – LYNX E1

Na de verliespartij van vorige week ging de E1 dit keer naar De Lier om te proberen de eerste punten in de zaal binnen te halen. Op het veld hadden we best veel moeite gehad met hun E5, dus tegen Valto E4 verwachtten we een pittig potje korfbal. Achteraf kunnen we zeggen dat dit eigenlijk best wel meeviel, dit team was nauwelijks beter dan onze tegenstander op het veld.

We hebben vandaag heel veel goede dingen gezien: de bal werd lekker snel vanuit onze verdediging naar de aanval gebracht. Verder zagen we dat jullie een paar keer goed naar de korf gingen, in plaats van alleen maar rondjes rond de korf te rennen. Dat zag er al een stuk beter uit dan vorige week. Binnenkort het eerste doelpunt uit een doorloopbal? Ook stonden we superscherp te verdedigen, waardoor Valto heel veel moeite had om in goede schietpositie te komen.

Maar we hebben ook wat dingen gezien die nog wel wat beter kunnen. Zo waren speler 1,2 en vaak ook speler 3 lekker naar elkaar aan het overgooien, terwijl speler 4 op dat moment helemaal vrij in scoringspositie stond, maar de bal bijna nooit kreeg aangespeeld. Ook gooiden we de bal nogal eens op de voeten van een medespeler, terwijl we op de training toch echt geleerd hebben om op borsthoogte te gooien.

De hele wedstrijd was LYNX toch wel de betere ploeg op het veld. Met lange ballen konden we hun verdediging vaak verschalken. Helaas stond ons vizier vandaag niet helemaal op scherp, zodat we veel vrije schietkansen niet wisten te benutten. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. Maar na een 0-4 voorsprong lieten we Valto nooit dichterbij komen dan 2 doelpunten verschil.  Eindstand van de wedstrijd was 6-8 voor LYNX.

Een mooie overwinning dus voor onze kanjers. Volgende week komt Valto naar Sporthal Leidschenveen om de return te spelen. Eens kijken of we dan weer zo’n mooi resultaat kunnen behalen.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem