Categorieën
Uncategorized

LYNX E1 – Valto E4

Net al vorige week moesten we een aantal spelers afstaan, omdat zowel de F als de D een speler tekort kwam. Dus was het weer een heel gepuzzel om tot een goede opstelling te komen. De tegenstander van vandaag was dezelfde als die van vorige week. Toen hadden we een mooie overwinning behaald, maar de teams waren eigenlijk even sterk. We moesten dus weer vol aan de bak om hetzelfde resultaat te behalen als in de vorige wedstrijd.

Valto begon goed en wij moesten er nog een beetje inkomen. In het begin van de wedstrijd hadden we vooral veel moeite met het  verdedigen van de doorloopbal. Gelukkig ging dat in de loop van de wedstrijd steeds beter. Ook maakten we een paar mooie doelpunten met afstandsschoten. Maar Valto schoot  de eerste helft net iets beter dan wij en na twee perioden stonden we met  4-6 achter.

De tweede helft hebben we Valto niet zo vaak meer bij onze korf gezien. We zaten er lekker dicht op en konden heel veel ballen onderscheppen. Na een 4-7 achterstand scoorden we 3 doelpunten op rij en stond het ineens gelijk. Met nog een paar minuten te gaan roken we de overwinning. Maar hoewel we best veel schietkansen kregen, wisten we de bal niet meer in het mandje te krijgen. Dat kwam vooral doordat we vaak veel te gehaast schoten, terwijl we alle tijd hadden om ons te concentreren. Helaas was er één moment van onoplettendheid in onze verdediging en daar wist Valto van te profiteren. De eindstand van de wedstrijd was dus 7-8 voor Valto.

Ondanks dit verlies hebben jullie vandaag weer geknokt voor de punten. Zeer knap hoe jullie tot 2x toe gelijk wisten te maken na een aantal doelpunten achter te hebben gestaan. Ook het afvangen zag er uitstekend uit vandaag. En wat helemaal mooi was: we zagen zelfs een paar keer de aanval waar we woensdag op getraind hebben. Eentje ging er zelfs bijna in.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Avanti. Dat belooft weer een lastig potje te worden. Maar als iedereen weer goed zijn best doet, dan wordt het vast weer een leuke wedstrijd.

Groetjes Marcel en Jan-Willem