Categorieën
Uncategorized

Fortuna E4 – LYNX E1

Na het zeer succesvolle veldseizoen gingen we vandaag naar Delft om tegen Fortuna onze eerste wedstrijd in de zaal te spelen. Als we naar de tegenstanders in de poule kijken zal het waarschijnlijk een pittig zaalseizoen worden voor de E en daar was de wedstrijd van vandaag een goed voorbeeld van.
In het begin van de wedstrijd konden we al zien dat we tegen een hele goede tegenstander speelden. Ze lieten de bal snel rondgaan en gaven maar weinig schietkansen weg. Maar LYNX zorgde er in de eerste periode voor dat Fortuna behoorlijk haar best moest doen om vrij te kunnen schieten. We zaten er lekker dicht op, maar de tegenstander ook en zo hadden we na tien minuten nog geen doelpunt gezien.

De tweede periode hadden we iets meer moeite om de verdediging gesloten te houden en Fortuna kon daar een aantal maal van profiteren. Gelukkig wisten wij ook nog een doelpunt te maken en was de stand halverwege de wedstrijd 3-1. Niet slecht tegen zo’n goede tegenstander.

Na nog wat aanwijzingen van de coaches in de rust gingen we proberen om de tweede helft net zo goed te spelen als de eerste. En dat leek heel goed te lukken. Voordat we met onze ogen konden knipperen stond het alweer 3-3. Zouden we dan toch nog kunnen winnen?

Dat bleek een beetje te veel gevraagd. Fortuna scoorde snel weer een paar doelpunten en bracht het verschil aan het einde van de derde periode op 3 doelpunten: 8-5.

De laatste periode leek het wel of Fortuna niet kon missen. We gaven echt niet zo veel kansen weg, maar ieder schot van hen ging er in. Gelukkig wisten wij zelf ook nog één van onze kansen te benutten en werd het uiteindelijk 12-7.

We speelden vandaag een goede wedstrijd tegen waarschijnlijk één van de beste teams in de poule. Volgende week gaan we tegen Valto proberen om onze eerste overwinning van dit zaalseizoen te behalen.

Groetjes Marcel en Jan-Willem