Stimuleren zonder te pushen

Natuurlijk wil jij dat jouw kind veel Sportplezier beleeft. Het is (voor jou) ook leuk als je kind zijn of haar best doet; en daarmee die geweldige voetballer, basketballer of atleet wordt.

Sportplezier beleef je alleen wanneer sporten ook echt leuk is. Maar hoe stimuleer je je kind in zijn sport, zonder dat je gaat pushen? Wij helpen jou op weg:

1. Geef je kind bevestiging

Laat je kind merken dat je echt wel weet dat het allerlei dingen kan. Verwacht niet te weinig en niet te veel. Vertel je kind regelmatig waar het goed in is door bijvoorbeeld complimenten te geven. Hoe doe je dat? Lees meer tips hierover.

2. Leg de focus niet op wat er mis gaat

Let niet te veel op wat er niet goed gaat of wat je kind niet goed doet. Je kunt het erover hebben wanneer je ziet dat je kind er behoefte aan heeft. Bespreek dan samen wat er niet goed is gegaan en hoe dat beter zou kunnen. Laat je kind weten dat het niet altijd goed kan gaan en dat het niet erg is.

3. Help je kind

Help je kind om iets wel te kunnen. Heeft je kind moeite met een bepaalde beweging? Vraag aan de trainer of hij een leuke oefening weet om het ook eens thuis te oefenen. Maar let op! Let niet teveel op wat er niet goed gaat. Spelen en oefenen staan centraal.

4. Belonen

Beloon je kind voor moed. Een kind dat bang is om met nieuwe teamgenootjes te spelen, maar toch meedoet, verdient een complimentje.

5. Geef je kind de tijd en ruimte

Geef je kind de kans te laten zien waartoe hij of zij in staat is. Laat hem oefenen zonder jouw prikkende ogen en commentaar. Zo geef je je kind de ruimte en daar krijgt het vertrouwen van. Wil je meer lezen over stimuleren? Lees dan ook dit artikel!

Bron: TV-Sportplezier

%d bloggers liken dit: