Piraat Ahoy!

Bij de Kangoeroe Klup was deze week een echte piraat op bezoek. Samen met de piraat gingen de kinderen allemaal echte piratenproeven doen.

Als eerste mochten de kinderen oefenen met het lopen over het schip. Natuurlijk stond dat schip niet stil en moesten de kinderen dit doen terwijl de golven metershoog waren. Daarna moesten de kinderen bewijzen dat ze een flinke mast konden beklimmen met behulp van de netten.

Een echte piraat is er dan echter nog niet, je moet ook een beetje bekend zijn met de elementen. Gelukkig lieten deze piraten zich niet kennen en konden ze zelfs na de zwaarste storm de kanonnen nog laden.

Eenmaal aan land moet een piraat op zoek naar zijn schat. Voorzichtig kropen we tussen de slangen door die uit de bomen naar beneden hingen en ons wilden bijten. Gelukkig had de piraat een tegengif bij zich in een spuitje voor als het mis zou gaan.

Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen zich tijdens het vrij spelen ook nog laten schminken door een piraat!

Op 5 november gaan we naar de Limeshallen in Alphen a/d Rijn. We verzamelen om 9:00 uur bij de gymzaal van de PCA in Leidschenveen. Het advies is om zo veel mogelijk met elkaar mee te reiden.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: