ONDO E5 – LYNX E1

Na twee thuiswedstrijden op rij gingen we deze zaterdag op weg naar ‘s-Gravenzande om tegen ONDO te spelen. We waren alle zes al ruim een half uur van tevoren aanwezig, want we hadden wel zin in een lekker potje korfbal. Vorige wedstrijd waren we niet zo sterk begonnen en we spraken af dat deze keer beter te doen. Maar tijdens het ingooien zagen de trainers al dat we nog niet helemaal scherp waren.

Dat bleek ook toen de wedstrijd begon. We hadden al heel lang niet meer op echt gras gespeeld en moesten daar duidelijk weer even aan wennen. Het lukte heel goed om zonder stuit naar elkaar te passen, maar de bal was door het natte gras glad en glibberde nogal eens uit onze handen. Na een onoplettendheid in onze verdediging stonden we ineens 1-0 achter. Gelukkig waren we vervolgens wel goed wakker en wisten we door een velddoelpunt en een strafworp voor het einde van de eerste periode op een 1-2 voorsprong te komen.

In het vervolg van de wedstrijd hadden we eigenlijk niet zoveel moeite meer met ONDO. Net als vorige week werd de tegenstander sneller moe dan wij, waardoor we veel ruimte kregen om aan te vallen. De bal werd door ons goed rondgespeeld en we konden lekker vaak schieten op de korf.

In het begin van de wedstrijd waren het vooral de heren die in vrije schietpositie kwamen, maar naar het einde van de wedstrijd toe werden ook de dames steeds beter in het spel betrokken, zodat ook zij konden proberen om te scoren. Na 13 doelpunten achter elkaar van ons wist ONDO het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken. De eindstand werd daarmee 2-13 voor LYNX.

Al met al was het weer een goede wedstrijd van onze kanjers. Volgende week wacht een heel wat lastigere tegenstander. Dan gaan we namelijk op bezoek bij koploper Achilles, die tot nu toe nog niet verloren heeft. Winst of verlies is niet zo belangrijk, we gaan er gewoon weer een leuke wedstrijd van maken en heel goed ons best doen.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: