Categorieën
Uncategorized

Lynx E1 Kampioen

Lynx E1 was een goede middenmoter. Althans dat was het tot vorige week, toen het won van koploper Achilles. Achilles dat hierdoor het directe kampioenschap misliep baalde als een stekker, maar de kinderen van Lynx waren blij met hun 9-10 overwinning.

Nog beter zaten de kinderen in hun vel na de wedstrijd tegen collega-middenmoter Avanti afgelopen zaterdag. Geheel onverwacht kwam het team namelijk op gelijk puntenaantal met koplopers Eibernest en Achilles. Een voor de ploeg hard verdiend kampioenschap dus.

Een kampioenschap dat in de wedstrijd tegen de Avanti niet gemakkelijk kwam. Een Avanti dat op papier ongeveer even sterk is als Lynx E1 en daarnaast voor het eerst dit seizoen regenachtig weer. De bal rondplaatsen ging hierdoor niet zoals de ploeg gewend was en dit leverde een langzame start op, maar uiteindelijk toch een mooie 7-4 overwinning.

Ook Lynx F1 speelde zijn laatste veldwedstrijd, na de herfstvakantie begint immers het zaalseizoen. Tijdens deze wedstrijd ontmoette het, net als de Leidschenveen-Ypenburgse E1 Avanti uit Pijnacker. De eerste helft gingen de teams zeer gelijk op, maar in de derde periode zakt na de 1-0 de concentratie weg. Ondanks het 1-3 verlies van de wedstrijd hebben de kinderen weer veel lessen meegenomen en natuurlijk een mooi certificaat voor hun 4de plek.

Lynx D1 had iets meer problemen met hun tegenstander Phoenix uit Zoetermeer. De Zoetermeerse ploeg kwam duidelijk goed uit de startblokken en bleef voortdurend in de zesde versnelling. Desondanks hadden de spelers van Lynx veel plezier aan de wedstrijd en na de wedstrijd werden de tegenstanders dan ook bedankt door de leuke pot. Het team hoopt in de zaalperiode meer gelijkwaardige tegenstanders te treffen.