LYNX E1 – Avanti E5

Na de zinderende winstpartij van vorige week  was de wedstrijd LYNX tegen Avanti ineens veranderd in een echte kampioenswedstrijd voor de E1. Na vijf wedstrijden in een stralend zonnetje gespeeld te hebben, waren de weersomstandigheden vandaag heel wat minder ideaal: regen, regen en nog eens regen. Gelukkig gaan we na de herfstvakantie weer de droge, warme en windvrije sporthal in.

Avanti stond 1 plek onder ons in de stand en Marcel had op de training al duidelijk gemaakt dat het vandaag zeker geen makkie zou worden. We waren dus voorbereid op behoorlijk wat tegenstand.

Vorige week hadden we de wedstrijd van het jaar gespeeld. Vandaag kwamen we heel wat moeilijker in ons spel. Door de gladde bal hadden we wat moeite met vangen, waardoor het snel rondspelen van de bal niet altijd wilde lukken. Ook zat onze verdediging er minder dicht op dan vorige week, waardoor Avanti soms wat te veel ruimte kreeg om te schieten. Ons spel werd door 1 van de ouders prima omschreven met het woord “rommelig”.

Maar als het spel stroef gaat, dan wordt er bij onze E-tjes gewoon uit een ander vaatje getapt. We deden allemaal nog een stapje extra, vochten voor iedere bal en zo lukte het uiteindelijk om deze spannende wedstrijd met 7-4 te winnen. En dus is LYNX E1 kampioen geworden!!!!!

En dat had echt niemand gedacht na de eerste wedstrijd, die we met grote cijfers verloren. Maar daarna werden er liefst 5 wedstrijden op rij gewonnen. En natuurlijk lukte niet altijd alles, maar we hebben hele mooie dingen van jullie gezien. En qua teamspirit zit het ook wel goed. Het is altijd gezellig met de kinderen onderling en er wordt fanatiek getraind, want we proberen met zijn allen om nog beter te worden.

Hoewel we er meestal geen kinderen uitlichten moeten we dit keer toch echt een uitzondering maken. Jamila, die pas een keer of 4 met ons mee had getraind, speelde vandaag haar eerste wedstrijd. En dit was echt het beste debuut dat wij ooit hebben gezien. Met 3 prachtige doelpunten werd zij zelfs topscorer van de wedstrijd. Dat noemen we nog eens een aanwinst. Ga zo door!!!

Na afloop van de wedstrijd konden we dus een feestje gaan bouwen in de kantine, waar de kinderchampagne rijkelijk vloeide. En het was dubbel feest, want Alwin was ook nog jarig.

Na dit mooie veldseizoen is het tijd om de zaal in te gaan. Eens kijken of we dan weer in zo’n leuke poule terecht komen, waarin de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: