Finale van het EK korfbal is uitverkocht

De finale van het EK korfbal wordt zondag 30 oktober gespeeld in een uitverkocht Sportboulevard in Dordrecht. De capaciteit van de Sportboulevard was door de EK organisatie opgehoogd naar 4000 stoeltjes en is stijf uitverkocht. Een mijlpaal voor de stad Dordrecht, want nooit eerder bezochten zoveel bezoekers de sporttempel in Dordrecht voor een sportevenement. Naar verwachting zullen Nederland en België het tegen elkaar opnemen in de strijd om de Europese titel. Beide teams kwamen vorig jaar nog tegen elkaar uit in de WK finale in Antwerpen. Nederland won toen overtuigend.

Op vrijdag 28 oktober wordt definitief bepaald wie zich plaatsen voor de finale. Tijdens de halve finale neemt België het om 18:00 op tegen Catalonië. Om 20:00 ontmoet Nederland Portugal voor het gevecht om de tweede plek in de finale. Voor beide wedstrijden zijn er nog kaarten beschikbaar. De organisatie rekent ook tijdens deze ronde op een goed gevulde Sportboulevard.
Het EK vindt plaats in een stad met een gezonde sportieve ambitie. In 2015 was Dordrecht al het decor van het EK Shorttrack, in 2016 siert de korfbalcampagne de stad. Naast de EK-wedstrijden vinden ook beachkorfbal, G-korfbal, RTC toernooi ZuidWest, Drechtsteden Club toernooi, Drechtsteden scholenprogramma, KangaroeKlup activiteiten en het KNKV congres een plek op de speellocatie. De KNKV, de gemeente Dordrecht en de clubs trekken hier samen in op. Korfbalstad Dordrecht heeft met vijf verenigingen een grote korfbaldichtheid.

Korfbal wordt tegenwoordig als een stoere en vooral leuke sport gezien. De sport groeit wereldwijd, het enthousiasme groeit en de sportiviteit en de competities zitten in de lift.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: