Achilles E1 – LYNX E1

Vandaag stond de wedstrijd tussen Achilles E1 en LYNX E1 op het programma, oftewel de nummer 1 tegen de nummer 2. Als je naar de uitslagen tot nu toe keek was Achilles duidelijk de favoriet om te winnen, maar LYNX had ook al 3x gewonnen en was dus niet kansloos. We moesten helaas zonder de zieke Jennifer spelen.

Waar we de afgelopen weken steeds een beetje slap aan de wedstrijd begonnen, gingen we deze keer geweldig van start. De thuisploeg kreeg geen ruimte om de bal rond te spelen en wij kwamen er razendsnel uit als we de bal hadden onderschept. Zo kwamen we al vrij snel op een 0-2 voorsprong. Maar Achilles was niet voor niets de koploper en maakte de 1-2. Gelukkig wisten wij onze voorsprong nog voor het einde van de eerste periode te verdubbelen.

De tweede periode kwamen er 2 goede spelers in het team van Achilles bij. Zij drukten ons wat meer in de verdediging en ondanks supergoed verdedigen kregen we deze periode een paar doelpunten tegen. Gelukkig wisten we er zelf ook een keer goed uit te komen en te scoren. Ruststand was 4-4. Dat was voor velen al een kleine verrassing, maar we hadden het gevoel dat we ze vandaag konden verslaan.

De derde periode kwamen we 2 doelpunten voor, maar Achilles kwam toch weer op gelijke hoogte. Er was dus nog niks beslist en we moesten nog 10 minuten knallen.

En dat deden we!!! De vierde periode was amper begonnen, met de sterkste opstelling van Achilles in het veld, of we kwamen door een mooi afstandsschot op 6-7. Vervolgens kregen we (terecht) een strafworp en was het 6-8. Maar weer wist Achilles met 2 doelpunten op gelijke hoogte te komen. LYNX was echter niet van plan om deze wedstrijd uit handen te geven. De spelers van Achilles werden er een beetje moedeloos van dat ze maar niet op voorsprong konden komen. Het leek wel of ze ons een beetje onderschat hadden. We kregen door dat ze niet zo goed meeliepen als we met lange ballen aanvielen. Dat deden we dus keer op keer en zo kwamen we vlak voor tijd op een 8-10 voorsprong. Toch maakte Achilles het nog spannend door de 9-10 te scoren, maar verder lieten we ze niet komen.

Wat een heerlijke wedstrijd speelden jullie vandaag. Steeds kwam Achilles op gelijke hoogte, maar  jullie bleven positief  en wisten de overwinning uit het vuur te slepen. Onze verdediging zat vandaag potdicht. En we scoorden zelf op veel verschillende manieren: met een afstandsschot, een strafworp, na aanvallen met de lange bal en ook door het goed rondspelen van de bal. Alleen de doorloopbal ontbrak nog, maar daar gaan we de komende tijd natuurlijk nog wat extra op trainen.

Nog 1 wedstrijd te gaan en we zijn door deze overwinning in elk geval zeker van de derde plek (medaille!!!). Misschien dat we zelfs nog wat hoger kunnen eindigen…..

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: