Sportblessures zitten in een klein hoekje

Een blessure heb je zo opgelopen, gelukkig weten onze sportouders nu precies wat de meest voorkomende korfbalblessures zijn en hoe je ze kunt voorkomen. Afgelopen maandag was er namelijk een voorlichting van korfbalfysio’s in de kantine.

De fysiotherapeuten Natasja Rensen en Francy
Crielaars van MTC Delft uit Ypenburg, onder andere bekend van de begeleiding bij Korfbal League club Fortuna en het Nederlands Korfbalteam, vertelden ons veel over de meest voorkomende blessures bij kinderen.

Gelukkig waren de dames erg bekwaam in het uitleggen van de medische termen, anders waren we snel afgehaakt, maar uiteindelijk wisten we wel precies hoe het lichaam van onze kinderen werkt.

Zo hebben kinderen te maken met een groeiend lichaam, waardoor de aansluiting tussen botten, pezen en spieren niet altijd optimaal is. Vooral beginnende pubers in de groeispurt (11-14 jaar) blijken dan veel last van deze aansluitingen te hebben.

Ook hebben we geleerd dat de warming-up van onze kinderen echt korfbalgericht moet zijn, dus geen drie rondjes om het veld, maar korte stukjes (interval), net als je in een wedstrijd geen rondje om het veld loopt.

%d bloggers liken dit: