Categorieën
Uncategorized

LYNX E1 – Valto E5

Vandaag speelden we onze tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Valto E5 was onze tegenstander. Aan de uitslagen van de al gespeelde wedstrijden konden we zien dat beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. We spraken voor de wedstrijd af om met zijn allen te verdedigen, strakke ballen naar elkaar te gooien (geen boogjes want de tegenstanders waren wel errug lang) en goed te proberen om af te vangen. Alwin was niet helemaal fit en speelde daarom vandaag maar een halve wedstrijd. Amber was een weekendje weg, waardoor we vandaag met 5 spelers waren.

Van onze afspraken werden er in de eerste periode helaas maar een paar goed uitgevoerd. Vooral het met zijn allen verdedigen kon stukken beter. Valto kreeg veel vrije schietkansen en wist dan ook een aantal keer te scoren. Zelf gooiden we de bal wel erg vaak naar iemand van de andere partij. Het leek wel of we nog niet helemaal wakker waren. Na 1 periode was de  stand 2-4.

In het vervolg van de wedstrijd waren we gelukkig beter bij de les. We kregen nog wel de 2-5 tegen, maar daarna pakten we het heel goed op. Liefst 8 doelpunten op rij scoorde LYNX, voordat we weer een doelpunt tegen kregen. Jennifer en Laura bleven steeds goed tussen hun meisje en onze korf verdedigen en de heren konden eenvoudig vrij lopen, omdat hun tegenstanders in de derde periode al behoorlijk vermoeid raakten.

In de laatste periode namen we iets gas terug, zodat Valto nog een paar doelpunten kon scoren. Maar minder dan 3 doelpunten werd het verschil nooit. Met nog een mooie eindsprint van onze kanjers werd de eindstand 13-8 voor LYNX. Voor ons wisten Alwin (1x), Ruben (4x), Laura (3x) en Brent (5x)vandaag te scoren.

Volgende week spelen we onze verste uitwedstrijd van het najaar, in ‘s-Gravenzande tegen ONDO. Als we dan weer allemaal goed ons best doen gaan we er vast weer een mooie wedstrijd van maken.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem