LYNX E1 – De Meervogels E3

Na de lastige uitwedstrijd van vorige week moesten we vandaag op ons eigen veld spelen tegen De Meervogels uit Zoetermeer. Ook dit keer scheen er een lekker zonnetje, maar gelukkig was het nu toch iets minder warm.

In onze eerste wedstrijd van het seizoen wilde het allemaal niet zo lukken. We hadden extra getraind op de dingen die toen fout gingen en dus waren we benieuwd of het deze week beter zou gaan. Dat was gelukkig het geval. We schoten uit de startblokken en met razendsnel spel werd de verdediging van De Meervogels uit elkaar gespeeld. We kregen veel schietkansen en na 10 minuten stonden we al met 4-0 voor. De tweede periode wisten beide ploegen niet te scoren, zodat 4-0 ook de ruststand was.

Vorige week werden veel van onze passes onderschept, maar dit keer gooiden we lekker strakke ballen en waren er bijna geen boogjes meer te zien. Ook verdedigden we deze wedstrijd veel meer als een team. Iedereen deed mee, zodat de tegenstander de grootst mogelijke moeite had om in schietpositie te komen. Ook het afvangen ging stukken beter dan in onze eerste wedstrijd.

De derde en vierde periode voerden we de score lekker op. We wisten heel vaak iemand vrij te spelen en konden dan ook heel veel keer op de korf schieten. Niet alle schoten waren raak, maar er waren een paar hele mooie doelpunten bij. Vandaag speelde Amber voor het eerst een wedstrijd mee. En dat deed ze echt supergoed. Ze verdedigde fanatiek en wist aan de andere kant zelfs een paar keer bijna te scoren. Alwin had wat pech dat zijn schoten niet in de korf gingen, maar verdedigend speelde hij vandaag ijzersterk.

In de laatste periode lukte het ook De Meervogels  om de bal in de korf te schieten en zo de 0 van het scorebord te krijgen. Daarna kreeg Jennifer nog een paar schietkansen, maar die schoten wilden er helaas niet in. Uiteindelijk stond er een 11-1 stand op het wedstrijdformulier en onze doelpunten werden vandaag gemaakt door Brent (5x), Ruben (4x) en Laura (2x).

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: