HKV/Ons Eibernest E1 – LYNX E1

Het nieuwe seizoen ging vandaag van start en onze vernieuwde E1 speelde de openingswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest. Voor Jennifer, Ruben, Brent en Alwin betekende dit hun allereerste wedstrijd in de E. Laura had vorig seizoen al met de grotere bal en de hogere korf gespeeld.

Vorig seizoen hadden we als F heel veel wedstrijden gewonnen. Nu zijn we echter in de tweede klasse ingedeeld en dat is best pittig voor beginnende E-tjes. Voor de wedstrijd waarschuwden de coaches er dus al voor dat we dit seizoen wat meer wedstrijden zullen verliezen dan vorig jaar. Het belangrijkste is dat we leren van onze fouten en als een team spelen.

 

De wedstrijd was inderdaad heel anders dan we in de F gewend waren. Alles ging net even wat sneller en verdedigd schieten mocht nu ook niet meer. In het begin van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op. Maar we waren vandaag erg slordig met overspelen, zodat Eibernest het merendeel van onze passes kon onderscheppen en we dus haast niet aan schieten op de korf toekwamen. Aan de andere kant gaven we onze tegenstanders net even te veel ruimte om te schieten. En daar wisten ze wel raad mee. Ook vergaten we nog al eens met onze tegenstander mee te lopen als Eibernest met de lange bal aanviel.

 

Het was dus een erg lastige wedstrijd voor ons en het was ook best warm op het veld. We hebben genoeg gezien waar we nog extra op moeten trainen. Maar er waren ook best dingen die wel goed gingen vandaag. We kregen niet zo heel veel kansen, maar als we de mogelijkheid hadden om op de korf te schieten, dan was het bijna iedere keer raak.

 

De eindstand van de wedstrijd was 20-7 voor Eibernest. Onze doelpunten werden gemaakt door Brent (3x), Laura (2x), Alwin en Ruben (allebei 1x).

 

Groetjes van Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: