Categorieën
Uncategorized

Korfballers positief over het andere geslacht

Uit een wereldwijd onderzoek onder korfballers is naar voren gekomen dat de korfbalsport een belangrijke rol speelt in de gelijkheid tussen man en vrouw in de maatschappij. Het onderzoek is uitgevoerd door Mr. Roy Kirkby namens de International Korfball Federation (IKF) onder 240 korfballeden uit 25 landen.
Bij een meerderheid van de respondenten die zijn geobserveerd kwam naar voren dat de standpunten en meningen van het andere geslacht makkelijker geaccepteerd werden. Ook was er een positieve invloed in de betrokkenheid naar het andere geslacht toe.

Onderzoeker Roy Kirkby reageerde als volgt op het onderzoek: ”De meeste Nederlandse respondenten zijn van mening dat er geen verschil is tussen man-vrouw en dat beide geslachten als gelijk behandeld worden. Door samen te sporten is er meer gemak in de communicatie tussen man en vrouw. ‘’

Een respondent uit ons eigen land reageerde als volgt op het onderzoek:’” Ik voel me gerespecteerd door de mensen op het korfbalveld, maar ook buiten het veld. Ik voel me comfortabel bij de aanwezigheid van mannen en ik voel me ook minder verlegen. Ik heb niet het gevoel alsof ik minder ben dan een man. Mannen en vrouwen zien elkaar als gelijk en accepteren elkaars rollen in het team.‘’

Het KNKV ziet dit ook als een positieve ontwikkeling binnen de korfbalsport. Het KNKV ziet in de uitkomsten een bevestiging van de grote waarde van korfbal als gemengde sport. Het is haar uitdaging de positie van de vrouw verder te versterken, met name binnen de domeinen coaching en arbitrage. Namens de IKF zal Roy Kirkby blijven werken aan het verbeteren van de relaties tussen de man en vrouw. Het volledige rapport is hier te terug te lezen.

Bron: KNKV

%d bloggers liken dit: