Gezellige familiedag in Ypenburg

Gisteren was het zover, na een jaar lang korfballen gingen we toch het seizoen afsluiten. Gelukkig doen we dat altijd op een heel erg gezellige manier, met spelletjes en een BBQ.

Na de enquête bleek dat veel kinderen en ouders een voorkeur hadden voor een ouder-kind toernooi. Zo werd dan ook de middag opgezet. We begonnen met een ouder-kind toernooi, waarbij de ouders soms nog wel fanatieker waren dan de kinderen, maar waarbij ook bleek dat de kinderen de ouders zeer goed konden ondersteunen.

[sz-ytplaylist id=”PLrfWUugBgrPnjHfmZ7-XJrpkTdUZlByUi” theme=”dark” cover=”local” responsive=”y” autoplay=”n” loop=”n” fullscreen=”y” disablekeyboard=”n” disableiframe=”y” disablerelated=”y” delayed=”n” /]

Aan het einde van het toernooi bleek dat alle teams evenveel punten hadden, allemaal kampioen van het toernooi dus en ook allemaal op de foto met onze reuzen medaille!

groepsfoto

Na het ouder-kind toernooi konden de teams zich inschrijven voor het koppelschieten (prikken/tienen/eenentwintigen). Er werd geschoten met teams van twee tegen elkaar en de palen stonden op vijf meter afstand.

Natuurlijk werd er eerlijk gespeeld, de F-jes mochten dan ook iets dichter bij gaan staan en de kinderen mochten schieten op de paal van het jongste teamlid.

koppelschieten

Er werd gestreden in twee poules en uiteindelijk waren de teams Henri/Daphne en Nick/Alex de kampioenen. Een gedeeld kampioenschap vonden de teams echter niets, dus er moest nog een finale gespeeld worden. Deze werd gewonnen door Daphne en haar broer Henri.

winnaar-koppelschieten

Na een pauze van zo’n 20 minuten was het tijd voor de uitreiking van de medailles. Natuurlijk mooie medailles voor Lynx F1 dat kampioen was geworden, maar natuurlijk ook medailles voor de tweede plek van Lynx E2 en de derde plek van Lynx E1.

Als afsluiter gingen we lekker BBQ-en, we hadden helaas zo’n honger dat we vergeten zijn om foto’s te maken. Wel hebben we heerlijk genoten van het vlees en de salade.

%d bloggers liken dit: