Weidevogels F1 – LYNX F1

Vandaag speelden we de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 2 uit onze poule. Weidevogels was op en top gemotiveerd om ons te verslaan. Dat was namelijk hun enige mogelijkheid om nog kampioen te kunnen worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat we het vandaag zwaar zouden krijgen. Weidevogels verdedigde fel en wij moesten er duidelijk een beetje inkomen nadat we door de vakantie 3 weken niet hadden getraind en geen wedstrijd hadden gespeeld. De eerste periode kwamen we 3-0 achter, wat betekende dat we voor het eerst deze veldcompetitie een superspeler nodig hadden. En helaas hadden we die het grootste deel van de wedstrijd nodig.

De afgelopen weken hadden we heel goed gespeeld. Vooral het aanvallen via de zijkanten ging toen goed. Maar vandaag wilde het helaas allemaal niet zo lukken bij ons. Weidevogels kon veel ballen onderscheppen omdat we niet goed aan de zijkanten vrijliepen en omdat we geen strakke ballen gooiden. En hoewel we met een superspeler speelden stond er toch regelmatig een tegenstander vrij. Het leek wel of we vandaag geen puf hadden. Of zoals één van de ouders zei: “Het lijkt wel of ze allemaal een slaappil hebben genomen”. Dat was natuurlijk niet zo, we deden allemaal echt wel ons best, maar het tempo lag duidelijk te laag en we lieten te veel gaatjes in onze verdediging vallen.

Al met al dus een wedstrijd om snel te vergeten. De einduitslag was 10-7. Onze doelpunten werden gemaakt door Brent (3x), Alwin (2x, allebei van hele grote afstand) en Jasper (hij scoort vaak bijna en gelukkig lukte het vandaag wel 2x).

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van dit seizoen. We gaan dan laten zien dat we veel van de wedstrijd van vandaag geleerd hebben en dat we echt wel goed kunnen korfballen en we gaan er een mooie afsluiting van het seizoen van maken.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: