Categorieën
Uncategorized

LYNX F1 – Valto F2

Vandaag gingen we voor de tweede keer proberen om kampioen te worden. Vorige week was dat helaas niet gelukt, omdat we toen onze minst goede wedstrijd van dit seizoen speelden.

Tegenstander was ditmaal Valto en die hadden vorige week hun eerste overwinning behaald. We hadden dus niet zomaar eventjes gewonnen vandaag. Het belangrijkste was om niet aan het kampioenschap te denken, maar gewoon ons uiterste best te doen.

We begonnen de wedstrijd supergoed. Er waren mooie aanvallen te zien, we vingen gemiste schoten goed af en we kregen lekker veel kansen om te schieten. Er ging eigenlijk maar één ding niet zo goed: we wilden zo graag een doelpunt maken dat we vaak veel te gehaast schoten. Gevolg was dat we ruim tien schoten hadden gemist voordat er uiteindelijk werd gescoord. Ruben schoot van dichtbij raak en de 0 was van het scorebord.

Valto deed eigenlijk het omgekeerde van ons: ze kregen bijna geen kansen, maar als ze een kans kregen was het bijna elke keer raak. Zo werd het dus uit hun tweede kans  1-1. Gelukkig lukte het ons om voor het einde van de eerste periode  weer op voorsprong te komen. Weer was Ruben de maker van het doelpunt.

Vanaf het begin van de tweede periode voerde LYNX het tempo op. De verdediging van Valto werd keer op keer uit elkaar gespeeld. De ene keer door een lange bal over de verdediging, de andere keer door de bal razendsnel over te gooien, tot er uiteindelijk iemand vrij stond om te schieten. Jennifer liep steeds goed vrij, Brent zorgde dat de tegenstander niet te dicht bij onze korf kon komen en Alwin, Ruben en Laura zetten elkaar steeds goed vrij voor de korf.

En wat ook belangrijk was: we hadden nu wat minder kansen nodig om te scoren dan in het begin van de wedstrijd. De ene na de andere bal ging in het mandje en ook de superspeler van de tegenstander kon ons niet stoppen. Laura (2x), Alwin (3x), Brent (2x) en Ruben (nog 4 erbij, dus uiteindelijk 6x) zorgden voor een eindstand van liefst 13-5. En dus is het is ditmaal WEL gelukt:

LYNX F1 IS KAMPIOEN!!!

Wat een mooi seizoen is het geweest. Kampioen in het najaar, tweede in de zaal en nu weer eerste!!! Wij als trainers hebben ontzettend van jullie genoten. Niet alleen van jullie goede spel maar ook van de sfeer in het team. De meeste wedstrijden wonnen we, maar zonder jullie goede samenspel was dat echt niet gelukt. En als het eens iets minder goed ging, dan gaven jullie niet elkaar de schuld. Nee, jullie lieten de koppies niet hangen maar jullie zetten dan met zijn allen gewoon nog een stapje extra en soms lukte het dan om de wedstrijd toch nog te winnen. En het was ook mooi om de dingen waar we op trainen in de wedstrijden terug te zien. Kortom een heel leuk seizoen en we hopen dat het komende seizoen weer zo zal zijn.

Rest ons niets anders dan jullie te feliciteren met dit mooie kampioenschap. En niet alleen de spelers die vandaag meededen. Ook Jasper, van wie wij soms vergeten dat het pas zijn eerste jaar is dat hij op korfbal zit, hoort er natuurlijk bij en heeft ook supergoed gespeeld dit seizoen. Tot slot willen we ook Laura nog bedanken voor haar puike invalbeurt vandaag.

Groetjes Marcel en Jan-Willem