Categorieën
Uncategorized

Korfbal = Zichtbaar Sportief

Binnen het korfbal is sportiviteit zo vanzelfsprekend, dat we wel eens vergeten hoe uniek dit eigenlijk is. Het is de kracht van korfbal!

Daarom is er het initiatief ‘Korfbal Zichtbaar Sportief’, wat inhoudt:

Trots zijn op de sport en dit ook uitdragen
Respect hebben voor elkaar, de arbitrage en de tegenstander
Je korfbalvereniging als tweede huis zien
Je verantwoordelijk voelen voor het welzijn van de vereniging
Elkaar aanspreken op ongewenst gedrag
Betrokken zijn bij de activiteiten van de club
Elkaar helpen waar nodig

Bij korfbal is het gewoon om je tegenstander en scheidsrechter voorafgaand aan de wedstrijd succes en plezier te wensen. Ook na de wedstrijd worden zij bedankt, ook als er verloren wordt. Het staat voor sportiviteit en respect, zoals je ook in dit filmpje ziet:

[sz-ytvideo url=”https://www.youtube.com/watch?v=Z2k-IsPyrh4″ theme=”dark” cover=”local” responsive=”y” autoplay=”n” loop=”n” fullscreen=”y” disablekeyboard=”n” disableiframe=”y” disablerelated=”y” delayed=”n” schemaorg=”n” /]

Korfbal Olympisch!

Eén van de grootste ambities van het KNKV is met korfbal een Olympisch erkende programmasport te worden in 2028. IOC heeft de sport wel Olympisch erkend, NOC*NSF heeft de sport erkend als podiumsport. Hierdoor zijn de kansen op Olympische programmasport zeker aanwezig. Aansluitend op deze doelstelling voor de langere termijn, heeft het KNKV voor de komende jaren een groeidoelstelling en wil het zoveel mogelijk mensen met plezier laten korfballen.

Bron: TV-Sportplezier

%d bloggers liken dit: