Inschrijving vernieuwde KT2 en KT3 geopend

Voor elk team een competente coach, een mooi streven. Eén van de uitdagingen is het versterken van het kader bij Lynx. Goed opgeleide trainers dragen bij aan het plezier van de korfballers. Dit komt duidelijk naar voren in een onderzoek dat is gedaan in opdracht van het VSK.

Wil jij ook zo’n goed opgeleide trainer of coach worden? Meld je dan aan bij Patrick of Marcel. 

Korfbal Trainer 2

Vanaf september start de KT2 in de vernieuwde vorm. De “4 Inzichten over  trainerschap” is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

In de opleiding wordt aandacht besteed aan lesgeven, de didactiek. Een goede didactische aanpak zorgt ervoor dat de training vlot verloopt. Passend feedback geven en vragend lesgeven is de kern.

Korfbal Trainer 3

Voor trainers die al in het bezit van een KT2 certificaat en verder willen leren, kun je aanmelding doen voor de KT3. De opleiding Korfbal Trainer 3 is vorig jaar aangepast aan de laatste inzichten over korfbal. Er zal verder ingegaan worden op vragend lesgeven. Vragen zorgt ervoor dat de speler reflecteert op eigen handelen en bevordert de ontwikkeling.

De kern van Korfbaltrainer 3 is echter de cursist kennis te laten nemen van:

  • wat is korfbal?
  • wat is korfbaltraining?
  • wie zijn de korfbalspelers?

Oefenvormen

Geheel nieuw is de aandacht voor de aard van de oefenvormen. Wat is de best passende oefenvorm, bekeken vanuit efficiënt leren. Uitdagend voor de cursisten in opleiding. Een andere modernisering is dat er meer gewerkt wordt met e-learning modules. Voor de uitvoering van de cursusopdrachten (KT2 en KT3) werken de docent en cursisten in een ELO (Elektronische Leer Omgeving).

Aanmelding

Deze opleidingen zijn praktijkgericht en kunnen plaatsvinden bij Lynx of een samenwerkende vereniging in de buurt. De opleiding gaat van start bij een minimale deelname van 8 cursisten.

Wil jij ook zo’n goed opgeleide trainer of coach worden? Meld je dan aan bij Patrick of Marcel. 

Wil je meer lezen over het onderzoek naar de relatie tussen opleiding en sportplezier, klik hier.

Foto: soccermommanual.com


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: