Categorieën
Uncategorized

Ypenburgs goud in ZiggoDome

De Ypenburgse topkorfbalster Celeste Split heeft afgelopen zaterdag in de ZiggoDome de Korfbal League finale gewonnen met haar team TOP/Quoratio uit Sassenheim. In een zeer spannende finale wist haar team met 24-22 te winnen van PKC/SWKgroep uit Papendrecht.

De korfbalfinale werd dit jaar voor het eerste gespeeld in de ZiggoDome en werd live uitgezonden op ZiggoSport Select en via het YouTube-kanaal van het internationale korfbalverbond (ikfchannel).

Via deze nieuwe media, maar natuurlijk ook live in de ZiggoDome, zagen zo’n 100.000 mensen de ballen door de korf rollen. In de eerste helft met name aan de zijde van PKC/SWKgroep, maar in de tweede helft komt TOP/Quoratio stevig terug tot een doelpunt verschil. Aan het einde van de tweede helft vallen voor TOP/Quoratio de beslissende doelpunten en als Richard Kunst (PKC) twee keer vlak achter elkaar een overtreding begaat beslist scheidsrechter Van Meerten de bal op de strafworpstip te leggen. Met nog 16 seconden op de klok komt het verschil op twee doelpunten te staan en gaan de gouden medailles naar TOP/Quoratio en dus ook naar onze Ypenburgse korfbalheld.

%d bloggers liken dit: