Valto F2 – LYNX F1

Vandaag speelden we de eerste wedstrijd van de veldcompetitie tegen Valto. De scheidsrechter kwam niet opdagen, maar gelukkig werd er snel een vervangster gevonden.

We hadden nog niet op het veld getraind, dus het was in het begin van de wedstrijd even wennen. Maar al snel kwamen we goed op gang en werd het 0-1 voor ons door een ware toverbal van Alwin. De bal draaide eerst 3 rondjes in de korf voordat hij er aan de onderkant weer uit viel. Daarna bleven we de bal goed rondspelen met strakke passes. We kwamen zelfs op 0-2 door een mooi afstandsschot van Brent. Toen was het tijd voor een korte pauze.

De tweede periode liepen we wat minder goed vrij, waardoor we niet zo veel schietkansen kregen. Valto deed nog wat terug en halverwege de wedstrijd was het dus 1-2.

Na een glaasje limo gingen we er weer vol tegenaan. De spelers van Valto waren best lang, dus we hadden afgesproken om snel naar elkaar over te spelen om zo iemand vrij voor de korf te krijgen. Dat lukte uitstekend toen Alwin Brent vrij zag staan. Die maakte er 1-3 van. Al vrij snel daarna liet ook Ruben van zich horen door de 1-4 te maken. Valto mocht dus een superspeler inbrengen en voordat die goed en wel binnen de lijnen was maakten ze er 2-4 van. Jasper was ook deze wedstrijd weer een ware plaag voor de tegenstander. Hij liep steeds goed vrij en kon ook een paar keer op de korf schieten. Helaas gingen die schoten er vandaag niet in.

De laatste periode scoorde eerst Alwin en daarna was het Ruben die de mooiste aanval van de wedstrijd afrondde. Alle vier de LYNX-spelers waren bij deze anval betrokken. En zo stond er een prachtige 3-6 eindstand op het elektronische scorebord. Jennifer liep nog een paar keer goed vrij, maar helaas zagen de anderen dat niet altijd, zodat er niet meer werd gescoord.

Een lekker begin dus van de veldcompetitie. Volgende week de eerste wedstrijd op ons nieuwe kunstgrasveld. Eens kijken of het dan weer zo goed gaat als vandaag.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem

 


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: