RKC Velox darttoernooi

Vanavond is het zover,

Het darttoernooi tussen de korfbalverengingen. Is kijken of de verhoudingen voor het bord anders liggen dat op het veld. Hierbij de laatste praktische informatie. Het schema volgt morgen. De laatste namen worden vandaag ingevuld. Aanvangstijd is 20.00 uur. De kantine is vanaf 19.15 uur open. Helaas is het alleen gelukt om de eerste plaats te laten sponsoren en niet het hele toernooi. Dus ik wil graag aan elk team €10,- vragen zodat een deel van de kosten gedekt zijn. Ik hoop dat jullie hier begrip voor op kunnen brengen.

Het adres van Velox is: JA Lebbinklaan 19, 3062 CG, Rotterdam. Onderaan deze post vind je een korte routebeschrijving zowel met de auto als met het OV.

Spellen

501

Darten is helemaal niet moeilijk, althans wat betreft de spelregels. Dit geldt helemaal voor het meest gepeelde spel “501” De spelers beginnen beiden met een stand van 501 punten.

Het is de bedoeling om steeds een zo’n hoog mogelijke score te gooien die dan wordt afgetrokken van die 501 punten aan het begin, net zo lang totdat een speler precies op nul terecht komt. De laatste dart om het te beëindigen moet echter in een “dubbel” zitten (buitenste rand om de nummers). Dat is alles. Nu alleen nog een beetje mikken en een beetje rekenen om op een goede finish te komen.

Een wedstrijd bestaat uit “legs”. Een leg is gewonnen als iemand van 501 naar beneden en de laatste dubbel op nul terecht is gekomen. We spelen deze avond best of 3. Dit bekent dat de eerste die 2 legs gewonnen heeft de winnaar is.

Tac Tics

Het andere spel dat wij spelen deze avond is Tac-Tics. Bij de tac-tic is, net als bij de 501, een goede hand-oog coördinatie nodig om de juiste nummers te kunnen gooien. Verder is de tactiek van het spel erg belangrijk (vandaar ook de naam).

De Tac-Tics wordt gespeeld in koppels van 2 tegen 2 spelers. Het is de bedoeling om alle nummers van 20 naar beneden tot en met de 10 inclusief de bull drie keer te raken (of één tripple). Zolang de tegenstander een nummer nog niet 3 keer geraakt heeft, is het mogelijk punten te scoren op dat nummer als die bij de eigen koppel al wel alle drie zijn gegooid. Een partij is gewonnen als alle nummers ‘vol’ zijn en er een puntenvoorsprong is. Bij een gelijk aantal punten is er geen voorsprong. Als beide koppels alle nummers vol hebben met een gelijke score, telt de partij niet en dient die opnieuw gespeeld te worden. Veel scoren is in principe overbodig. Slechts één punt is al genoeg om voor te staan en te winnen. Iedere ‘onnodige’ score worp kan een overbodige en dus een niet zinvolle worp zijn omdat met die worp een ander nummer kan worden dicht gegooid. Extra scoren kan ook een manier zijn om een beetje onzekerheid weg te nemen. Je dwingt de tegenstander om ook te scoren en je zorgt ervoor dat de tegenstander de eigen nummers niet kan dichtmaken. De beste manier om te scoren is om een tripple te gooien terwijl een enkele al genoeg is. Men verliest hierdoor geen dart om andere nummers te gooien en sneller te winnen. Het moment om te gaan scoren of een score achterstand in te gaan lopen is sterk afhankelijk van de partij.

Over het algemeen wordt aangenomen dat het beter is om de tegenstander niet direct te volgen in de nummers. Volgen is meestal alleen zinvol als je zeker bent van meer ‘hits’. Als de tegenstander 3 keer een 20 heeft gegooid, kun je beter beginnen met een ander nummer (19?) om eventueel terug te keren naar de 20 als dat andere nummer dicht is.

Zijn er vanavond nog vragen en stel ze gerust!

Routebeschrijving

Vanuit richting Den Haag:
Vanaf de A13, de A20 op richting Utrecht. Neem afslag 15 Crooswijk. Onderaan linksaf. Tweede verkeerslichting weer linksaf, richting industrieterrein Boezembocht. Voorbij de benzinepomp eerste weg rechts. Weg volgen en wanneer U het industrieterrein af bent eerste mogelijkheid rechtsaf. (Doodlopend J.A. Lebbinklaan). Einde weg linksaf en het terrein ligt rechts.

Vanuit de richting Dordrecht:
A16 richting Rotterdam, afslag 26 Kralingen. Onderaan linksaf. Einde weg rechtsaf. En direct Linksaf, (Kralingseweg). Deze weg blijven volgen tot de eerste kruising met verkeerslichten. Hier rechtsaf (S109 Bosdreef). Volgende verkeerslichting linksaf (ing. P. Kosterlaan). En eerste weer links. (Doodlopend J.A. Lebbinklaan). Einde weg linksaf en het terrein ligt rechts.

Vanuit de richting Gouda/Utrecht:
A20 richting Hoek van Holland, afslag 16 Capelle aan den IJssel. Onderaan de afslag linksaf. Volg borden Rotterdam – Centrum (2e verkeerslichten rechtsaf Hoofdweg S109). Deze weg blijven volgen richting Rotterdam Centrum tot in het Kralingse Bos. In het bos de eerste mogelijkheid rechtsaf (Bijna aan het eind.) Richting industrieterrein Boezenbocht. (ing. P. Kosterlaan). En eerste weer links. (Doodlopend J.A. Lebbinklaan). Einde weg linksaf en het terrein ligt rechts.

OV
Vanaf Rotterdam Centraal, 2 opties: 1 tramlijn 7 richting Oostplein uitstappen Crooswijksestraat. Loop in de richting van de tram, en ga linksaf (Crooswijksestraat). Loop door tot aan het grote kruispunt, steek over en ga de voetgangersbrug over. Eerste fiets/voetpad linksaf. (JA Lebbinklaan). Veld ligt aan het einde van de weg links. Looptijd (+/- 12 minuten).

Optie 2 Bus 38 richting Crooswijk. Uitstappen Nieuwe Crooswijkseweg. Loop in de richting van de Bus, Loop door tot aan het grote kruispunt, steek over en ga de voetgangersbrug over. Eerste fiets/voetpad linksaf. (JA Lebbinklaan). Veld ligt aan het einde van de weg links. Looptijd (+/- 7 minuten).

 


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: