Categorieën
Uncategorized

Recreantentraining voor ouders

Ben je een ouder die langs de lijn van de wedstrijden van je kind denkt: “dat spelletje zou ik eigenlijk ook wel eens willen proberen…”? Of vraag je je af of al je goedbedoelde adviezen aan je kind wel uitvoerbaar in een wedstrijd zijn? Of heb je gewoon zin om eens lekker te bewegen? Nou, dat kan, en wel op de recreantentraining!

De recreantentraining is in 2012 ingesteld op verzoek van een aantal ouders die met precies dezelfde vragen en gedachten als hierboven zaten. De vereniging wilde dit maar al te graag faciliteren om zo de ouders van de jeugd meer te betrekken bij de sport korfbal.

Een goede keuze

Een keer per week biedt de vereniging de ouders een trainingsuur aan, waarin ze op een gezellige manier ingewijd worden in alles wat er bij het geweldige korfbalspelletje komt kijken. Ze leren de spelregels, de technieken, de tactieken en meest belangrijk, hoe ze als team moeten samenspelen. Na een paar trainingen zal je als ouder langs de lijn de wedstrijd van je kind veel intenser beleven. En doordat je daarbij ook zelf aan het sporten bent, is de recreantentraining ook voor jezelf een goede keuze.

Waar en wanneer

De recreantentraining vindt zowel tijdens de veldperioden als in de zaalperiode plaats. In de veldperioden trainen de ouders op maandagavond van 19:30 tot 20:30 op sportpark Boswijk. In de zaalperiode is de trainingsdag en trainingslocatie afhankelijk van de beschikbaarheid van de sporthallen die onze vereniging afhuurt. Dit kan per zaalseizoen verschillen.

Als u de recreantentrainingen leuk vindt en ook toernooien wilt gaan spelen kunt u lid worden van onze vereniging. Met uw contributie betalen we onder andere de veld- en zaalhuur.

Gezelligheid

Het belangrijkste aspect bij de recreantentraining is… gezelligheid! Voor, tijdens en na de training. Tijdens de training hebben ze een hoop lol met elkaar, de trainers incluis. Doelstellingen als promoveren of tot de selectie toetreden zijn voor de ouders niet aan de orde, dus zijn ze gewoon lekker met de bal bezig en bewegen ze naar hun eigen vermogen.

Dit laatste is heel belangrijk, want hoewel de ouders jong van geest zijn, hun fysieke gesteldheid heeft wel de aan hen toebedeelde leeftijd. Korfbal is een blessuregevoelige sport en daarom is het belangrijk dat te allen tijde ervoor wordt gewaakt niet boven het fysieke kunnen te gaan. De trainers hebben daar aandacht voor.

Meedoen

Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de recreantentraining of kom gewoon een keertje langs op maandagavond. Dit kan ook midden in een seizoen.

Bewerkt artikel, origineel op: ckv-excelsior.nl