Categorieën
Uncategorized

LYNX F1 – KVS F2

Toen we om 9:30 uur het veld opkwamen merkten we dat het vandaag een hele lastige wedstrijd zou gaan worden. Dat had niet zozeer met de tegenstander te maken, maar met het weer. Het was gelukkig (alweer) droog, maar er stond zo’n harde wind, dat het moeilijk was om de bal de juiste snelheid mee te geven. Gelukkig bleven de palen wel overeind staan, zodat we gewoon onze derde veldwedstrijd konden spelen. Tegenstander was vandaag KVS.

We kozen er voor om de eerste helft tegen de wind in te spelen. We gooiden veel over kleine stukjes naar elkaar, omdat lange ballen door de felle tegenwind zinloos waren. Beide ploegen konden een aantal keer op de korf schieten, maar de wind verhinderde dat er veel gescoord werd. Alleen Ruben wist de bal in het mandje te gooien en zo stond het bij rust 1-0 voor ons.

De tweede helft speelden we met de wind in de rug en dat ging een stuk makkelijker. kVS had moeite om de bal op onze helft te krijgen. We zaten er steeds goed tussen. Aanvoerder Jasper zorgde dat hij steeds goed vrij stond en ook Jennifer was steeds aanspeelbaar. Ruben en Brent zorgden ervoor dat KVS niet te dicht bij onze korf kon komen en Alwin liep steeds goed aan de zijkanten vrij. Hoewel we met de wind mee speelden maakten we daar niet altijd even goed gebruik van. Veel van onze schoten waren van achter de korf ……. tegen de wind in dus. Gelukkig wist Brent één van die schoten in de korf te krijgen, zodat het 2-0 stond met nog 10 minuten te spelen.

De laatste periode kwamen we pas echt goed op gang. We maakten goed gebruik van de wind, door de ballen over de KVS-verdediging te gooien. Dit leverde nog 3 doelpunten van Ruben op, waardoor de eindstand op 5-0 kwam.

Deze stand doet vermoeden dat het vandaag een makkie was, maar dat was zeker niet het geval. De eerste helft was erg lastig, maar jullie lieten de moed niet zakken en bleven er voor gaan. Uiteindelijk leverde dit een mooie overwinning op, zodat we nu alle 3 onze wedstrijden op het veld gewonnen hebben.

Volgende week spelen we tegen dezelfde tegenstander als vandaag en dan gaan we weer net zo goed ons best doen als vandaag. We hopen alleen dat er dan een beetje minder wind is.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem

%d bloggers liken dit: