Korfbal League nadert ontknoping

Het Korfbal League seizoen nadert inmiddels zijn ontknoping. De top 4 is bekend, de directe degradant is ook bekend, maar om plek 9 (indirecte degradatie) te voorkomen moeten de laatste punten nog gescoord worden.

Play-offs

De plekken 1 t/m 4 zijn voor PKC/SWKgroep, TOP/Quoratio, Blauw-Wit en KZ/Hiltex. Zij zijn zeker van een plek in de play-offs en hoeven in het paasweekend alleen nog de eer hoog te houden.

Degradatie

In de onderste regionen zijn de tranen voor Dalto/BNApp. De ploeg stond er aan het begin van het seizoen slecht voor en hoopte met het contracteren van enkele buitenlandse top-spelers nog te kunnen spelen voor de middenmoot, maar het mocht niet meer baten. De ploeg eindigde op een laatste plaats.

Een ploeg waarvoor het snelle aantrekken van buitenlandse spelers misschien wel effectief was is DVO/Accountor. De ploeg staat nu samen met AW.DTV op een gedeelde 8ste plek. De ploeg die komend weekend echter het slechtste afsluit komt op de gevreesde 9de plek, welke leidt tot een promotie/degradatie duel met de verliezend finalist van de hoofdklasse.

Handhaving

Bij DOS’46 was het afgelopen zaterdag overigens alvast groot feest. De ploeg wist in het verleden Ahoy te halen, maar enkele jaren degradeerde de ploeg. De vereniging heeft flink moeten bouwen en was afgelopen jaar weer gepromoveerd. Handhaving was voor de ploeg een topprioriteit.

Programma

Alle wedstrijden in het paasweekend worden gespeeld op zaterdag 26 maart om 20:00 uur (direct na de recreantenwedstrijd in Piet Vink). Programma:

  • PKC / SWKGroep 1 – KZ / Hiltex 1
  • AW.DTV 1 – LDODK / AH Gorredijk 1
  • DOS ’46 1 – Fortuna / Delta Logistiek 1
  • TOP / Quoratio 1 – Dalto / BNApp.nl 1
  • DVO / Accountor 1 – Blauw-Wit 1

Kijken

Wedstrijd kijken, maar niet in staat om naar de sporthal te gaan? Kijk dan live op: www.nlkorfbal.nl/live.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: