Begrijpen mannen en vrouwen elkaar beter door korfbal?

Korfbal draagt bij aan verbeterde relaties tussen jongens en meisjes/mannen en vrouwen, daar zijn we van overtuigd. Het gemengd spelen zorgt op een laagdrempelige manier voor de ontwikkeling van meer waardering en begrip voor elkaar.

Hoe denk jij daarover? Korfball Australia wil dat graag weten! Help de Australische korfbalbond in hun onderzoek om ‘gender equality’, oftewel verbeterde gelijkheid tussen man en vrouw – door korfbal – in beeld te brengen. Spelers, bestuurders, trainers, scheidsrechters, ouders of (andere) vrijwilligers die actief zijn binnen de korfbalcommunity worden allen verzocht om deel te nemen. Of je hierover een positieve of negatieve mening hebt, elke mening telt! Je kunt tot 1 april deelnemen via deze link.

Let wel: het onderzoek is uiteraard in het Engels.

Meer weten?
Het onderzoek vormt de basis van een paper tijdens een internationale conferentie op het gebied van onderwijs in gezondheid, sport en bewegen. De resultaten zullen via de International Korfball Federation (IKF) met de internationale korfbalgemeenschap worden gedeeld, in de hoop meer begrip te krijgen voor belangrijke aspecten met betrekking tot relaties tussen man en vrouw. Daarnaast dient het als ondersteunend document om het belang van korfbal ook buiten de kofbalcommunity te kunnen aantonen.

%d bloggers liken dit: