LYNX F1 – HKV/Ons Eibernest F1

De tegenstander van vandaag hadden we het afgelopen half jaar al 3x ontmoet en dat waren steeds razend spannende wedstrijden. We zagen dat ze 1 speelster misten, maar hun beste 4 spelers waren er wel. Hun invalster hadden ze alleen als superspeler meegenomen. Dat beloofde dus weer een pittige partij te worden voor onze kanjers van de F1.

Dat bleek wel toen we al snel in de wedstrijd een doelpunt tegen kregen. Maar zoals al zo vaak dit seizoen duurde de achterstand niet lang. Via 2 doelpunten van Brent en 1 van Ruben kwamen we 3-1 voor. Eibernest scoorde ook nog een keer en na 10 minuten was de stand 3-2.

De tegenstander verdedigde fel en in het begin van de tweede periode liep het even wat minder gesmeerd bij ons. Ineens stonden we 3-4 achter. Maar we deden er nog een schepje bovenop en we waren in het vervolg van deze periode duidelijk sterker dan Eibernest. Er werd lekker snel aangevallen. Vaak met een lange bal, maar ook regelmatig over korte stukjes via de zijkanten. We kregen veel goede kansen en Alwin (2x) en Brent brachten de stand op 6-4. Toch gaf de tegenstander zich nog niet gewonnen en het werd vlak voor het rustsignaal nog 6-5.

Meteen na de pauze wist Alwin onze voorsprong te verdubbelen, maar daarna wilden onze schoten er helaas niet meer in. Eibernest gaf niet op en wist voor het einde van de derde periode op 7-7 te komen. Er was dus nog niets beslist en we moesten nog 10 minuten vol aan de bak.

Die 10 minuten mocht Jasper uitrusten. Hij speelde vandaag weer een hele goede wedstrijd waarin hij bijna weer een doelpunt maakte. Vaak staat hij tegenover een tegenstander die bijna 2 jaar ouder is dan hij, maar daar is helemaal niets van te zien.

We gingen de laatste periode als een raket van start. Omdat ze niet wisselden werd de tegenstander een beetje moe. Met snel spel konden we hun verdediging uit elkaar spelen. Gelukkig wilden onze schoten weer in de korf gaan en Ruben en Brent brachten ons op 9-7. Toen gaf Jennifer het mooiste passje van de wedstrijd. Hierdoor kwam Alwin vrij voor de korf te staan en met zijn vierde doelpunt van de wedstrijd werd het 10-7 met nog een paar minuten te spelen. Toch was de overwinning nog niet binnen. Met een laatste krachtsinspanning wist de tegenstander nog 2x te scoren, maar het laatste doelpunt werd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd gemaakt. Eindstand was dus 10-9 voor LYNX!!!

Jullie speelden weer een topwedstrijd vandaag. Ondanks het felle verdedigen van Eibernest konden ze de bal nauwelijks onderscheppen, omdat we heel goed via de zijkanten speelden. Ook het snel rondspelen van de bal, om iemand vrij voor de korf te krijgen, ging vandaag weer lekker.

Volgende week spelen we tegen koploper ONDO. Dan gaan we er weer net zo’n mooie wedstrijd van maken als vandaag.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: