Futura F1 – LYNX F1

Na alle oliebollen en het vuurwerk was het weer tijd om te gaan korfballen. We wisten niet precies hoe goed Futura zou zijn. Ze hadden immers als enige van de koploper gewonnen, maar ook verloren van teams waar wij wel van hadden gewonnen.

Het was even afwachten hoe we zouden spelen na 3 weken pauze, maar we zaten eigenlijk meteen goed in de wedstrijd. De ene na de andere mooie aanval werd opgezet en er kon vaak op de korf worden geschoten. Verdedigend waren we vandaag ook ijzersterk. Veel passes van Futura werden onderschept en hun spelers hadden moeite om vrij te lopen, omdat wij er lekker dicht bovenop zaten. Na 1 periode hadden we al een 0-4 voorsprong genomen.

De volgende periode gingen we gewoon verder met ons goede spel. Futura begon ook iets beter te spelen, waardoor ook zij wat kansen kregen. Wij hadden echter last van een probleem waar we al eerder mee te maken hadden gehad: we kregen heel veel goede schietkansen, maar die bal wilde er gewoon niet in. Uiteindelijk scoorden beide ploegen deze periode 2x, waardoor de ruststand op 2-6 kwam.

Na rust ging de beste speler van Futura even naar de kant. De spelers van LYNX wisten hier optimaal van te profiteren. Liefst 7x wisten we de bal in de derde periode in de korf te krijgen. We kregen ook nog een doelpunt tegen en zo was het 3-13 met nog 10 minuten te spelen.

In de laatste periode probeerde Futura de achterstand nog wat kleiner te maken. Ze speelden natuurlijk met een superspeler en ook hadden ze meer wissels. Wij werden al een beetje moe, waardoor het verdedigen iets minder goed ging. Maar LYNX wist de schade te beperken en zelf ook nog een keer te scoren waardoor er en 7-14 einduitslag op het scorebord stond.

Een lekker begin van 2016 dus. Iedereen deed weer supergoed zijn of haar best en er werd goed overgespeeld als iemand anders er beter voor stond. Volgende week hebben we geen wedstrijd en over 2 weken staat de lastige thuiswedstrijd tegen Eibernest op het programma.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: