Barcelona KC wint EuropaShield

Vandaag werd de finale gespeeld van de EuropaShield. De EuropaShield is een korfbalevenement voor landen met een B-status (Nederland en België doen dus niet mee). Veel landen selecteren hiervoor de nummer twee van de competitie, maar landen kunnen ook de winnaar van het bekertoernooi selecteren.

Het toernooi van dit jaar werd na een spannende finale tussen Barcelona KC (Catalonië) en Bec (Engeland) besloten met een overwinning voor de Spanjaarden.

In eerste instantie gingen de ploegen gelijk op tot 2-2, maar de Engelsen namen daarna het stokje over. Bij 5-5 sloeg de wedstrijd echter om in het voordeel van Barcelona KC. In de 23ste minuut kwam het Londense Bec nog vlak bij Barcelona, maar al snel liepen de Spanjaarden weer uit. De eindsprint van de Engelsen vanaf de 30ste minuut mocht hierna echt niet meer baten en de wedstrijd werd besloten met 14-13.

foto: Tiago Almeida (Bec Korfball Club)


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: