Weidevogels F1 – LYNX F1

Toen we om 12:15 uur aan de wedstrijd begonnen  waren we maar met zijn vieren, omdat de Tomtom Ruben de verkeerde kant op had gestuurd. Gelukkig kwam hij nog op tijd om aan de tweede periode te beginnen, zodat de anderen ook af en toe uit konden rusten. We speelden vandaag met Laura als invalster voor de afwezige Jennifer.

We kwamen al snel  op voorsprong, maar Weidevogels speelde in het begin van de wedstrijd best goed. Nadat beide ploegen nog een keer gescoord hadden was het 1-2 voor ons na 10 minuten.

Ook de tweede periode ging het aardig gelijk op. Toch wisten wij iets vaker te scoren dan zij en we gingen dan ook met een 2-5 voorsprong de rust in. We hadden maandag veel geoefend op het vrijlopen en dit ging dan ook een stuk beter dan vorige week.

De tweede helft gaven we meteen vol gas en Weidevogels wist 10 minuten lang geen enkel doelpunt meer te scoren. Wij deden dit wel en kwamen door heel goed samenspel op 2-11. Na zijn 9e doelpunt van de wedstrijd ging Brent de laatste periode naar de kant. Jasper kwam nog hard met zijn hoofd in aanraking met de paal, maar na even langs de kant te hebben gestaan kwam deze bikkel er de laatste periode gewoon weer in.

De rest van de wedstrijd konden we Weidevogels zonder veel moeite op afstand houden. Alwin en Jasper  verdedigden vandaag geweldig, zodat we ook met 5 tegen 4 nauwelijks doelpunten tegen kregen. Ook vingen zij veel schoten voor ons af. Helaas gingen hun eigen schoten er steeds net niet in. Dat lukte Ruben (4x) en Laura (3x) gelukkig wel en na 40 minuten korfbal stond er een prachtige 4-16 einduitslag op het wedstrijdformulier.

Het beste van deze wedstrijd was, dat we vandaag echt als een team samenspeelden. Iedereen die vrij stond kreeg de bal, en als de tegenstander de bal had gingen we met zijn allen verdedigen en als iemand even zijn jongetje of meisje kwijt was, werd er prima overgenomen door iemand anders uit ons team.

Volgende week hebben we geen wedstrijd. De week daarna mogen we eindelijk een wedstrijd in onze eigen sporthal gaan spelen. Laura bedankt voor het meespelen.

Groetjes van de zeer tevreden coach


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: