20 nieuwe hulppieten voor de sint

De hunnebedstenen zijn kwijt! Gelukkig had een vader er eentje gevonden, maar de hoofdpiet moest natuurlijk snel een plannetje bedenken. Daarom had hij de kinderen op de pietengym gevraagd om goed te oefenen, zodat zij misschien de cadeautjes konden bezorgen als de hunnebedstenen niet gevonden konden worden.

De kinderen gingen daarop fanatiek aan het gymmen om heel goed te oefenen. Na een spelletje Pietje mag ik over varen, waarbij de kinderen heel veel pepernoten moesten betalen – Pieten kennen immers geen centen – mochten de kinderen allemaal een echt examen doen voor het Pietendiploma.

Voor het Pietendiploma moesten de kinderen over het dak lopen, pakjes door de schoorsteen gooien en pakjes overgooien naar elkaar. Gelukkig konden alle kinderen dat heel erg goed en behaalden ze allemaal hun Pietendiploma. We hoeven dus niet bang te zijn dat de kinderen straks geen cadeautje krijgen! De hoofdpiet heeft immers prima hulppieten.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: