Ilona F. veroordeeld

Afgelopen donderdag 10 september was de zitting in de fraudezaak tegen onze oude penningmeester Ilona. De uitspraak van de rechter is dat ze schuldig  is bevonden, de bewijslasten zijn overduidelijk en de verduistering dient voor een bedrag van ca. € 8.500 terug betaald te worden aan onze vereniging. Daarbij gaf de Rechter aan dat aangezien we als vrijwilligers al genoeg tijd kwijt zijn de beslaglegging door de rechtbank gedaan wordt zodat wij niet de lasten hebben met betrekking tot het regelen van vorderingen. Het geld naar ons toe zal dus via de rechtbank verlopen, wat voor ons een extra zekerheid betekend dat we het geld daadwerkelijk gaan terug ontvangen.

Naast het terugbetalen van de verduisterde gelden, heeft ze ook nog eens 180 uur taakstraf gekregen. Eis van OVJ (Officier van Justitie, red.) was 2 jaar voorwaardelijk. Eigenlijk waren zowel de OVJ als de Rechter van mening dat ze een gevangenisstraf verdiende. Reden dat ze hier van afwijken is het feit dat ze de zorg heeft over 2 minderjarige kinderen en ze daarom onder een gevangenisstraf uitkomt. Al met al zijn wij blij met de uitspraak en kunnen we dit hoofdstuk gaan afsluiten!


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: