Respect kun je zien

Beste verenigingsvoorzitter, beste sporter,

Deze zomer was een bijzondere sportzomer met het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. De resultaten waren niet altijd wat we ervan hadden verwacht of gehoopt, maar wat opviel was de manier waarop sport mensen met elkaar kan verbinden. Zowel sporters, supporters, toeschouwers als kijkers.

Bij het EK voetbal vierden supporters van verschillende landen samen feest en iedereen heeft genoten van het oogstrelende voetbal dat Spanje en Italië hebben laten zien. In de Tour de France hebben we beelden kunnen zien van een wielrenner die een gewonde wielrenner van een concurrerende ploeg hielp om binnen de tijd de etappe uit te rijden. De Olympische Spelen vormden de kroon. We zagen hoe de concurrenten van turner Epke Zonderland vol bewondering en respect opveerden bij de uitvoering van zijn oefening en hem daarna feliciteerden met zijn unieke prestatie.

De beachvolleyballers die bij het wisselen van veld de tegenstanders uit sportiviteit bij het net een ‘low five’ gaven. Of de hockeyers van Nederland en Duitsland die bij het betreden van het veld voor de finale elkaar veel succes wensten. Maar ook Usain Bolt die een interview onderbrak uit respect voor het volkslied van Jamaica, dat bij een huldiging van een andere sporter werd gespeeld.

Allemaal voorbeelden van sportiviteit en respect op en rondom het veld. Het sportseizoen met trainingen en competities gaat weer beginnen en wat zou het mooi zijn als iedereen, met deze voorbeelden in zijn achterhoofd, zich inspant om zich sportief en met respect voor de ander te gedragen. Dat geeft een impuls aan het sportplezier. Vanuit onze bond gaan we hier de komende tijd, samen met andere sportbonden, extra aandacht aan besteden vanuit het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’.

Sportverenigingen kunnen zich hierover laten inspireren tijdens de
theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè?‘, die overal in het land wordt aangeboden. In Amersfoort vindt op 24 september a.s. de aftrap van deze voorstelling plaats. Meer informatie is te vinden op www.welwinnenhe.nl.

Ik wens iedereen veel succes en plezier het komende jaar en laten we er een mooi en sportief sportseizoen van maken!

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJK NEDERLANDS KORFBALVERBOND

Rob Meijer
Voorzitter


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: