Nic. wint Mini Korfbal League in Leidschenveen

Afgelopen zaterdag stond er spannend te gebeuren bij korfbalvereniging Lynx uit Leidschenveen-Ypenburg. Op sportpark De Dijken in Leidschenveen stonden de kinderen uit de wijk klaar om mee te doen aan het evenement van het jaar, de Mini Korfbal League!

Dit jaar speelden Nic./Alfa-College en KZ Hiltex tegenover elkaar om te beslissen wie er thuis hoort in de mini Korfbal League. Nic. speelde dit jaar tegen KZ in de Ereklasse op het veld en KZ/Hiltex wist deze wedstrijd overtuigend te winnen met 21-13.

De kinderen in het shirt van KZ/Hiltex waren dan ook super gemotiveerd om ook tijdens de Mini Korfbal League hoge ogen te gaan gooien. In het begin gingen beide ploegen goed met elkaar op en werden er onderling veel ballen onderschept en natuurlijk werden er mooie acties uitgevoerd om de bal door de korf te krijgen.

Aangemoedigd door het enthousiaste publiek verstapte Alex van KZ/Hiltex zich plotseling en moest het veld met een overstrekte pees verlaten. Gelukkig bleek na behandeling door de EHBO dat een weekje rust waarschijnlijk wonderen zou gaan doen.

Het spelbeeld veranderde hierdoor wel in het voordeel van Nic./Alfa-College. Een supervervanging door Alwin en Jasper kon niet voorkomen dat Nic. uit kon lopen, al stonden beiden supergemotiveerd in het veld en wisten ze samen met Mats enkele ballen van KZ/Hiltex heel goed te verdedigen.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 5-0 gewonnen door Nic./Alfa-College. Natuurlijk kregen alle kinderen een mooie prijs: een echte oranje Lynx-pet.

Vindt jij het ook leuk om te korfballen, meld je dan zo snel mogelijk aan bij Lynx Korfbal, zodat je nog in augustus kunt beginnen in de competitie. 

Foto’s: https://plus.google.com/112673236156355691236/posts/eySD9ve3by9

 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: