Lynx F2 Kampioen!!

 De pupillen F2 van Lynx Korfbal uit Leidschenveen-Ypenburg is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de vierde klasse K. Het kampioenschap was nog geen makkie moest tot de laatste wedstrijd van de competitie bevochten worden.

Tijdens de eerste wedstrijd waren de kinderen gelijk al blij, want ze hadden gewonnen van KVS, iets wat in de zaal nog onmogelijk leek. Helaas werd de tweede wedstrijd verloren van Ready, de tegenstander van de laatste wedstrijd.

De derde wedstrijd werd helaas gelijk gespeeld, waardoor Lynx en VEO op een gelijke hoogte komen. De laatste wedstrijd tegen Ready F2 moest dus gewonnen worden om kampioen te kunnen worden.

Ready F2 – Lynx F2
De wedstrijd begint iets later, omdat Ready nog niet compleet is. Als er dan begonnen wordt blijkt al snel dat Lynx veel sterker is dan Ready, maar helaas weet Lynx moeilijk tot scoren te komen. In de tweede periode scoorde Ready dan ook een doelpunt uit hun tweede doelpoging van de wedstrijd en komt de ruststand op 1-0 voor de thuisploeg.

Na de rust in de derder periode laten de kinderen van Lynx F2 de ouders in spanning langs de lijn staan, want ondanks dat er veel op de korf gemikt wordt draaien ze allemaal net uit het mandje.

In de vierde periode wordt er dan nog snel een doelpunt gescoord en komt de stand toch nog op 1-1. Een gelijk spel is echter nog niet genoeg om kampioen te worden, dit weten de ouders en de coach, maar de kinderen weten nog van niets en kunnen hierdoor rustig doorgaan met hun spel. De ouders langs de lijn staan nu echter springend hun kinderen aan te moedigen.

De laatste aanmoedigingen trekken nu echter bij de kinderen extra aan en er wordt nog een laatste keer op de korf geschoten. In de laatste minuut komt de stand dan ook nog op 1-2 en wordt de wedstrijd beslist in het voordeel van Lynx Korfbal, daarmee halen de kinderen tevens het kampioenschap binnen.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: