Lynx F2 – Dubbel Zes F1

Vandaag stond een wedstrijd op het programma tegen Dubbel Zes F1. Op het veld hadden we al een keer gespeeld tegen Dubbel Zes F2 en toen hadden we een keer gewonnen en daarna ook een keer verloren. We wisten dus wel dat dit een hele lastige wedstrijd zou worden. Sterker nog: We hadden ons er op voorbereid dat het zou kunnen gebeuren dat we verliezen.

We wisten van onze wedstrijden tegen Dubbel Zes F2 dat de kinderen van Dubbel Zes iets groter zijn dan onze andere tegenstanders en dat ze heel goed waren in het onderscheppen van de bal. We hadden tijdens de training dan ook heel goed geoefend in het overgooien met een hand en het vangen van de bal.

Aan het begin van de wedstrijd was het nog even wennen en we kwamen dan ook snel op een achterstand. Toby mocht het team gaan versterken en zo bleven we lange tijd in evenwicht. Aan het einde van de tweede periode gingen we gerichter op elkaar mikken bij het gooien en daardoor kwamen we ook vaker in de buurt van de paal waar we moesten scoren – en dat gebeurde dan ook.

In de tweede helft moesten we doorzetten en goed blijven gooien met een hand. We staan achter in doelpunten, maar het gaat er om dat we vooral goed ons best doen en plezier hebben.

De kinderen van Lynx hadden de boodschap goed begrepen en gingen dan ook weer vol overgave verder aan het spelletje. Wat we niet (meer) verwacht hadden gebeurde toen… We gingen meer doelpunten maken dan de tegenstander. Zo zie je maar: nooit opgeven.

Toen het 7-7 stond en daarna Lynx voorkwam stonden de tegenstanders even verdwaasd te kijken en al snel mocht Dubbel Zes de superspeler inzetten. Dat hadden we vandaag niet verwacht. Een leuke verrassing voor onze spelers.

De uitslag van de wedstrijd werd 11-9 voor Lynx. Na de wedstrijd gaven we onze tegenstander nog een compliment, de kinderen van Lynx vonden dat Dubbel Zes vooral heel goed verdedigd had en gaven de andere partij dan ook een applausje.

Super gespeeld Lynx F2! Jullie hebben goed je doorzettingsvermogen laten zien door door te gaan met korfballen nadat we achter stonden en we zelfs al dachten dat we verloren hadden. Daarnaast hebben jullie laten zien dat jullie al heel goed met een hand over kunnen gooien!


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: