Excelsior E3 – LYNX E1

Vandaag speelden we onze eerste veldwedstrijd van dit voorjaar. Helaas begon het vlak voor de wedstrijd te regenen en bleek het ook nog best wel koud. Excelsior was onze tegenstander van vandaag.

De wedstrijd begon goed en beide ploegen kregen een paar kansen. Na een minuut of 5 scoorde Alex en stonden we dus 0-1 voor. Maar helaas duurde dit niet lang en door 2 doelpunten van de tegenstander stonden we 2-1 achter. Toch wisten we nog voor het einde van de periode weer gelijk te maken door Sam.

De eerste periode zagen we eigenlijk al dat het vandaag een hele moeilijke wedstrijd zou worden. Dit team van Excelsior was een stuk beter dan het team waar we in de zaal tegen hadden gespeeld. Veel van hun spelers waren weliswaar een stuk kleiner dan wij, ze waren stuk voor stuk razendsnel en bestookten ons met de ene na de andere doorloopbal. Toch wisten we de schade tot de rust beperkt te houden. Excelsior scoorde er nog 2 en halverwege was het dus 4-2.

De derde periode hadden we het moeilijk. De tegenstander bleek wel erg goed op elkaar ingespeeld en zelf glibberde de natte bal nogal eens uit onze ijskoude handen als we wilden schieten. Na nog 3 tegengoals stond het met nog 10 minuten te spelen 7-2.

De laatste periode gingen we proberen nog wat terug te doen. Dat lukte redelijk. We kregen een aantal kansen en wisten door Jort en Sam nog 2 keer te scoren. De eindstand werd uiteindelijk 10-4.

Ondanks de nederlaag hebben we allemaal weer goed ons best gedaan vandaag. Als we niet zo goed hadden verdedigd was de score nog veel hoger opgelopen.

Wel zijn er 2 dingen die we volgende week beter moeten doen: ten eerste belandde bijna ieder gemist schot in handen van onze tegenstander. We zullen volgende keer beter moeten afvangen (en dat kunnen we best, dat hebben we in de zaal gezien). Ten tweede werden er veel ballen door ons zomaar naar een tegenstander of over de zijlijn of achterlijn gegooid. Volgende keer gaan we proberen om de bal wat vaker over korte stukjes naar elkaar te gooien, zodat de tegenstander minder vaak de bal heeft. En als ze de bal niet hebben, kunnen ze ook niet scoren!!!

De strafworpen werden 2-2.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: