NEDERLAND WERELDKAMPIOEN

Na een doelpuntrijke wedstrijd is het Nederlands team erin geslaagd om wederom wereldkampioen te worden. Na een 16-13 voorsprong bij rust in het voordeel van Oranje, deed Nederland er in de tweede helft nog een schepje bovenop. Daardoor eindigde de wedstrijd in 32-25. Barry Schep was de topscorer aan Nederlandse zijde deze wedstrijd, hij scoorde zeven keer. Jan Sjouke van den Bos en zijn selectie bezorgden Nederland hun achtste WK-titel in de historie. Sinds de invoering van het WK in 1978 stonden Nederland en België altijd tegenover elkaar in de finale. België won slechts één keer. Dit jaar hoopten de Diamonds, zoals ze zich graag noemen, dichterbij Oranje te komen. Echter was Oranje toch een maatje te groot voor België en gaat de wereldtitel wederom terug naar Nederland. Maandag arriveert het Nederlands team weer op Schiphol. Ben jij er dan bij? Om 17.25 uur landen ze en zorgen we voor een geweldig ontvangst!


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: