Welke korfbalambities heb jij?

Wil jij graag trainer worden? Ligt jouw ambitie meer bij het fluiten van wedstrijden? Of wil je mensen opleiden? Dan is er vast wel een opleiding binnen het KNKV die bij jouw past! Er is keuze genoeg.

Gediplomeerd trainer kun je worden door te slagen voor een KT-opleiding. Maar ook als je als trainer/coach je pedagogische kwaliteiten wilt ontwikkelen zijn er diverse interessante scholingsmodules te volgen, waarbij veel aandacht is voor de invloed die je in jouw rol binnen de vereniging kunt uitoefenen op de onderlinge omgangsvormen en hoe je korfbal ‘Zichtbaar Sportief’ kunt maken.

Arbitrage houdt meer in dan alleen het fluiten van een wedstrijd. Je vervult niet alleen meerdere pedagogische rollen als je als wedstrijdbegeleider in het veld staat, je kunt er tevens voor kiezen om je te laten scholen tot verenigingsbegeleider, beoordelaar of jurylid. Als je je wilt wapenen tegen emotionele reacties van sporters, coaches en publiek, dan heb je baat bij de bijscholing om je weerbaarheid te vergroten.

Ben je bestuurder en op zoek naar een manier om je focus van het blussen van brandjes en het tevreden stellen van leden en ouders te verplaatsen naar effectief en doelmatig besturen? Voor jou is het thematraject ‘Besturen met een Visie’ interessant, waarin wordt ingegaan op wat clubbestuurders vooral wel en niet zouden moeten doen.

Welke opleiding pas het best bij jouw persoonlijke doelen en ambities? Klik door naar de betreffende informatie via de bovenstaande links en bekijk je mogelijkheden. Voor een overzicht van alle opleidingen kijk je hier.

De trainers- en arbitrage-opleidingen starten in september weer. Is je club geïnteresseerd om een opleiding bij de vereniging te starten, dan kun je je inschrijven via de website. Dat kun je dan in samenwerking met de DWO (Districtswerkgroep Opleidingen) organiseren en inplannen. Doe dit tijdig en in ieder geval vóór 30 juni! Na je aanmelding neemt de DWO van je district zo snel mogelijk contact met je op om een datum in september vast te leggen.

De andere genoemde scholingen worden aangeboden in het kader van het project ‘Korfbal Zichtbaar Sportief’, onderdeel van hetactieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ van NOC*NSF. Hoe je je voor deze modules kunt aanmelden, kun je lezen in onze flyer.

Vragen over bovenstaande of andere opleidingsmogelijkheden kun je mailen aan opleidingen@knkv.nl.

Foto: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: