Weidevogels E1 – LYNX E1

Zoals we de laatste tijd wel gewend zijn regende het ook weer tijdens onze wedstrijd tegen Weidevogels. In onze vorige 3 wedstrijden was de tegenstander steeds een maatje te groot, maar vandaag speelden we eindelijk eens tegen een gelijkwaardige tegenstander.

We kwamen een beetje stroef uit de startblokken. Misschien kwam het doordat we in de vakantie 2 weken minder (en sommigen zelfs helemaal niet) getraind hadden. We kwamen na een paar minuten 1-0 achter na een snelle aanval van Weidevogels. Maar LYNX was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en voor het einde van de eerste periode maakte Nick gelijk.

De tweede periode kwam er bij de tegenstander een klein snel jongetje in dat we nog kenden van wedstrijden van onze F1. Hij bracht meer snelheid in het spel van Weidevogels en daar hadden we even moeite mee. We kregen 2 doelpunten tegen en stonden ineens 3-1 achter. Maar onze E1 had helemaal geen zin om weer te verliezen. Ineens gingen de aanvallen van LYNX lekker lopen en scoorden we door Alex (2x) en Sam. Bij rust was het dus 3-4 voor ons.

De tweede helft gingen we lekker door met scoren. Alex maakte er nog 2 en toen stond het 3-6. We dachten de overwinning in onze zak te hebben, maar Weidevogels kwam voor het einde van de derde periode terug tot 5-6.

De laatste periode beloofde dus super spannend te worden. Al snel wisten we onze voorsprong te verdubbelen door een doelpunt van Jort: 5-7. Maar weer kregen we een doelpunt tegen en werd het toch weer billenknijpen. Toen kregen we ook nog een strafworp tegen en begon het er somber uit te zien voor onze E1. De strafworp werd gelukkig gemist en goed afgevangen door Thom, zodat wij de bal weer hadden. We probeerden de bal met korte stukjes naar elkaar te gooien, zodat Weidevogels deze niet kon onderscheppen. Ineens stond Alex helemaal vrij voor de korf. Hij werd goed aangespeeld en gooide de bal in het mandje. Zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd zorgde voor een 6-8 overwinning. Een mooie prestatie van LYNX, dat vandaag echt gevochten heeft voor deze zege.

De strafworpen eindigden in 3-3.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: