VEO E1 – LYNX E1

De tegenstander van vandaag had tot nu toe alle wedstrijden ruim gewonnen, dus we wisten dat het vandaag eigenlijk onmogelijk was om ze te verslaan. Bovendien bestaat hun team uit allemaal tweedejaars E-tjes, terwijl wij vandaag 2 van onze ervaren spelers moesten missen.

Maar we begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en we gingen proberen het VEO zo lastig mogelijk te maken. En dat lukte uitstekend. We hadden af en toe wat moeite met hun doorloopballen maar stonden toch, net als vorige week, super te verdedigen. Maar het allerbeste van deze wedstrijd was, dat we verschrikkelijk goed stonden af te vangen. Na bijna elk mislukt schot van de tegenstander was de bal voor ons en dat scheelt een hoop tegendoelpunten. Na 1 periode stonden we 4-0 achter.

De tweede periode lieten we zien dat we de afgelopen weken heel veel geleerd hebben. We zagen dat de lange bal niet altijd zin had en kozen er vaak voor om aan te vallen met korte ballen. En zo konden we zelf ook een doelpunt maken. Wat een geweldig mooie aanval was dat!!! We speelden de bal heel vlug van de één naar de ander en konden zo Jort schitterend vrijspelen. Die schoot de bal toen snel in de korf, voordat zijn tegenstander kon verdedigen. We kregen voor rust nog een doelpunt tegen, zodat het halverwege 5-1 stond.

De tweede helft werden we wat moe, omdat we allemaal snelle tegenstanders hadden die ons veel lieten rennen. We kregen wat meer moeite met hun aanvallen, maar bleven zelf heel goed korfballen. Aanvallen met lange ballen als het kon, maar soms ook met korte ballen. Sam (van hele grote afstand) en Jort wisten nog een doelpunt voor ons te scoren en zo werd de eindstand 15-3.

Ook bij de strafworpen was VEO erg goed, maar wij lieten ook een aantal mooie onderhandse worpen zien. Het werd 8-2.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: