Tour d’Leidschenveen van start

Na een succesvolle lente- en zomertoer, toert svLY korfbal in de herfst de komende weken iedere woensdagmiddag langs een plein in uw buurt om kinderen van drie tot negen te laten kennismaken met bewegingsonderwijs in de wijk, samen met Vóór kinderwerk.

Op iedere tourplaats bestaat het programma uit twee delen;

  • om 14:00 uur starten de kleuters tot zes jaar met ongeveer 45 minuten Kangoeroeklup. De kinderen leren de basis van bewegen met oefeningen als springen, recht lopen, rennen en mikken.
  • om 15:00 uur nemen de basisschoolkinderen tot negen jaar het stokje over met een introductie van korfbal, waar spelplezier centraal staat. Op speelse manier leren de kinderen gooien en vangen van een bal, mikken op de korf, (vrij)lopen en een potje eenvakskorfbal.

Wilt u er bijzijn met uw kind(eren)? De eerste etappe is komende woensdag op het speelveld aan de Mini Knagelaan. Van hieruit gaat de Tour met de klok mee langs de speelveldjes.

Het volledige programma is:

15 september: Mini Knagelaan / Frank van Huisentoplaan,
22 september: Adrianus van Driellaan / Willem Hanegraaflaan
29 september: Kaatsbaan / Tennisbaan
6 oktober: Arena
13 oktober: Glazenmakershof
20 oktober: Eendenplein

Ieder kind dat meedoet heeft kans op twee toegangskaarten tot een van de voorrondedagen van het Europees kampioenschap zaalkorfbal in Den Haag op 22, 23 en 24 oktober. 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: