Succesvol schoolkorfbaltoernooi

Basisscholen De Vlieger en De Paradijsvogel hebben afgelopen woensdag de voorronde van het Haagse Schoolkorfbaltoernooi in Leidschenveen-Ypenburg gewonnen.

Om 13:30 uur melden zich de coaches van de teams en om 13:45 uur fluit de eerste scheidsrechter zijn wedstrijd in. De kinderen gaan vol voor de winst, maar het toernooi verloopt desondanks uitermate sportief. De kinderen spelen vanuit hun eigen kracht.

Tegen de derde ronde wordt het toch wel erg spannend, wie zit er in de finale en wie niet? Het is dringen bij de standenborden als de scheidsrechters de scores invullen. Uiteindelijk gaan er natuurlijk maar een paar ploegen door naar de finale van deze voorronde.

Groep 5 & 6
In de groepen 5 en 6 gaan de nummers 1 en 2 door naar de finale. Zij spelen onderling een kruisfinale voor de twee beschikbare plekken voor de stedelijke finale komende week in stadsdeel Segbroek, georganiseerd door de korfbalvereniging Ready. Natuurlijk wordt er ook gestreden voor de eer, welke ploeg mag zich kampioen van Leidschenveen-Ypenburg noemen?

De finales worden gespeeld door drie teams van De Paradijsvogel en een team van De Bras. De halve finales lijken spannend te gaan worden voor basisschool De Bras, met allemaal teams van De Paradijsvogel tegenover zich. De Bras weet echter te winnen en mag in de finale uitkomen tegen het vierde team van De Paradijsvogel. Beide teams mogen hierdoor naar de stedelijke finale. Na een spannende wedstrijd weet het team van de Paradijsvogel het toernooi te winnen.

Groep 7 & 8
Bij de groepen 7 en 8 wordt er gespeeld om een plek in de stedelijke finale. Er wordt bij deze leeftijdsgroep gespeeld volgens het model van de Wereldtickets Korfbal League. Na een onderlinge competitie gaan de teams een knok-out spelen tussen de nummers 1 en 4 van de competitie. De nummer een, Waterland, speelt tegen de nummer 3, De Vlieger, en de nummer twee, De Bras, speelt tegen de nummer 4, Paradijsvogel 2.

In de finale wordt er met name om de eer gestreden, maar natuurlijk ook voor de finaleplaats bij het stedelijke toernooi. In een enerverende wedstrijd tussen twee gelijk sterke ploegen weet De Vlieger uiteindelijk het beslissende doelpunt te maken.

Fair Play
Na het toernooi ontvangen alle deelnemers een flyer waarmee ze vier keer mee mogen trainen bij een haagse korfbalvereniging naar keuze en een vaantje. Omdat sportiviteit bij zowel de gemeente als de korfbalvereniging Lynx hoog in het vaandel staan maken de scholen echter ook kans op een sportiviteitsprijs. De sportiviteitsprijs gaat dit jaar naar Basisschool Waterland uit Leidschenveen. Daarbij merkte de organisatie op dat ze nog nooit zo hard hebben moeten rekenen om tot deze uitslag te kunnen komen en bedankt alle ploegen voor hun sportiviteit.

De foto’s


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: