Speluitleg 2

Spel met de touwen
Tijdens het spel lopen de kinderen tussen de touwen door: vooruit, achteruit en tussen bewegende touwen. De kinderen vinden dit vaak een van de leukere spelletjes, omdat het spel de verbeelding stimuleert (tussen de slangen door, tussen de hakbijlen door etc).

Dit is een spel dat erg op het voetenwerk en de balans focust en afhankelijk van de uitvoering kun je verschillende korfbaltaken oefenen.

Vooruit: Als de kinderen vooruit lopen tussen de touwen door raken ze allereerst vertrouwd met het touw. Het is de bedoeling dat het tempo langzaam opgebouwd wordt. Hoe sneller het kind door de touwen door loopt, hoe meer de beweging gaat lijken op een schijnbeweging of uitwijk beweging. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer we gaan letten op het voetenwerk.

Achteruit: Het geheel kun je natuurlijk ook omdraaien. Als verdediger moet je immers de bewegingen van de aanvaller kunnen volgen. Als de kinderen goed door de touwen komen kun je er op focussen om de voeten goed op elkaar aan te laten sluiten. Een goede verdediger houdt altijd contact met de grond. Bij het aanleren in de F-jes gebruiken we hierbij een soort scherm(sport)-positie, de kinderen doen dan net alsof ze een degen in de hand hebben. Met de touwen kunnen we ook deze positie oefenen.

Bewegende touwen: Bij de bewegende touwen lopen de kinderen weer vooruit, ze zijn dus weer aanvallers. Binnen de korfbal-context zijn het spelers die hun tegenstander voorbij proberen te komen door middel van schijnbewegingen.

Eindresultaat: http://youtu.be/N7HnsnL_koQ , http://youtu.be/CCDFDaVrkig


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: