Seizoensoverzicht Lynx F1

Het Team
Bij inschrijving voor de competitie telt Lynx F1 drie kinderen; Jort, Sterre en Isa. Bij de seizoensstart hebben zich enkele nieuwe leden aangemeld, Emma en Merel komen meedoen en het team bestaat uit vijf kinderen. Een week later komt ook Annemijn kijken of ze korfbal leuk vind. Halverwege de competitie voegt Tessa zich bij de selectie en nu aan het einde van de het veld komt Imke meedoen, of zij lid zal gaan worden is nog niet bekend.

Sfeer en cohesie
Lynx F1 is een leuke hechte groep geworden met voornamelijk meiden die graag een vriendinnetje meenemen naar de training of wedstrijd. Rond de groep hangt een goede sfeer, ondanks het verlies in de wedstrijden. De ouders van de kinderen lijken het erg naar hun zin te hebben langs de lijn en twee ouders van de F1 hebben in het bestuur plaats genomen. Ook heeft een tweetal ouders zich opgeworpen om de kinderen tijdens wedstrijden en trainingen van limonade te voorzien. Hiermee zou dit team binnen veel verenigingen al een voorbeeldfunctie hebben, waar men dezer dagen al vaak de verplichte vrijwilliger kent.

De wedstrijden
De eerste wedstrijd van onze F1 was er met name een om te leren. Hoe verdedig je nu precies in de wedstrijd, hoe ga je aanvallen als je tegenstander het je moeilijk maakt?
Onze kakelverse Lynx F1 heeft het echter heel goed gedaan tegen het iets oudere SEV en heeft de wedstrijd met 1-14 verloren, maar wel een prachtig doelpunt gemaakt op de korf!

De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen VEO F2 uit voorburg. VEO won de wedstrijd met 14-0 en de strafworpen met 2-1. Het verdedigen ging al een stuk beter dan in de eerste wedstrijd. Het aanspelen van een medespeler blijkt ook weer erg moeilijk.

De derde wedstrijd van Lynx F1 is een uitwedstrijd tegen GKV uit Mariahoeve. In de tuin van de koningin mochten de kinderen een wedstrijd spelen tegen de lokale F2. Deze week was het de eerste wedstrijd voor Emma en Bart, de broer van Annemijn, deed ook een keertje mee. Tessa, een vriendinnetje van Isa kwam kijken naar de wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd waren de beide ploegen, zeker aan het begin, erg aan elkaar gewaagt. Ook de nieuwe oefeningen voor het aanvallen gingen erg goed en er werd al weer veel beter samen gespeeld. GKV heeft de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 7-1, maar Lynx wint de strafworpen met 2-3. De thuiswedstrijd tegen GKV wordt de week erna verloren met 0-18.

De voorlaatste wedstrijd is tegen SEV uit Leidschendam. Toen we wilden beginnen moesten we het veld even verleggen, omdat er nog een andere wedstrijd tegelijk gespeeld moest worden. Tessa mocht deze week voor het eerst meedoen, al snel volgde haar eerste doelkans. Lynx speelde veel beter dan de eerste wedstrijd tegen SEV en verliest uiteindelijk met 11-0, de strafworpen eindigen met 4-2.

Lynx F1 speelde een erg goede laatste wedstrijd tegen VEO, vooral de eerste helft werd er erg goed gespeeld. Het verdedigen ging de eerste 10 minuten zelfs bijna vlekkeloos! Het aanvallen blijft wel erg moeilijk tegen zulke goede tegenstanders. VEO zal uiteindelijk de wedstrijd winnen met 0-13 en kampioen van de F-pupillen derde klasse V worden. Lynx heeft wel de strafworpen gewonnen met 3-1, daarmee eindigt onze F1 als derde in de strafworpencompetitie!

Toekomst
In de zaalcompetitie is Lynx F1 lager ingedeeld. Daarmee zouden ook de geoefende vormen tot uiting moeten komen in het spel en zullen er een aantal wedstrijden gewonnen kunnen worden. Het programma voor de zaal is nog niet bekend, maar er is wel al een dag voor de jongste F (t/m 6 jaar) gepland en een oefenwedstrijd.

In de zaal zal er bij de training en coaching minder op het verdedigen gefocust worden en meer aandacht gegeven worden aan het werpen en vangen van de bal, ook komen er nieuwe schottechnieken aan bod.

Ook willen we een keer gaan kijken naar een “echte” korfbalwedstrijd op Korfbal League niveau, dus zoek de toeters en vlaggen alvast maar op! 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: