Samen naar een veiliger sportklimaat

Afgelopen maandag heeft de trainerscoördinator van Lynx Korfbal, Patrick Grimbergen, succesvol het bijscholingstraject "Samen naar een veiliger Sportklimaat" doorlopen.

Het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom de sport aan te pakken. De sportbonden en NOC*NSF willen samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn.

Lynx Korfbal hecht als vereniging grote waarde aan de pedagogische eigenschappen van de sport. De vereniging spitst zich hierbij met name toe op de kernwaarden van korfbal: Samenwerken en Respect voor elkaar (jongen/meisje).

Door op de hoogte te blijven van de meest recente kennis kunnen de trainers van Lynx Korfbal nog betere trainingen geven aan de kinderen en kunnen de trainers ook steeds effectiever ingezet gaan worden in het onderwijs en in de kinderopvang.

Tot voorheen gaven de trainers van Lynx alleen sportintroductielessen bij de lokale basisscholen, dit kan nu uitgebreid worden met workshops om specifieke "problemen" binnen de groepsdynamiek aan te pakken binnen basis-, voortgezet onderwijs en kinderopvang (vanaf 3 jaar). De sport korfbal wordt dan ingezet om het specifieke probleem op een speelse manier aan te pakken. 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: