Refleks E2 – LYNX E1

Vandaag moesten we de uitwedstrijd tegen Refleks spelen. We hadden te maken met een afmelding en in de loop van de week werd met man en macht geprobeerd om ons team toch nog compleet te krijgen. Helaas is dit niet gelukt en moesten we het vandaag dus met 3 spelers doen. Maar een kwartier voor het eerste fluitsignaal was er nog maar één van deze drie aanwezig en het was dus nog spannend of de wedstrijd wel door kon gaan. Gelukkig kwam onze laatste speler om vijf voor elf het veld opgelopen en hadden we ondertussen met de tegenpartij weten te regelen dat we vandaag drie tegen drie zouden gaan spelen. Dit vonden wij natuurlijk wel fijn, maar de tegenstander was met maar liefst zes speelsters. Dat betekende dus dat ze steeds maar één periode hoefden te spelen en daarna alle drie lekker tien minuten uit konden rusten, terwijl de LYNX-spelers allemaal de volle veertig minuten moesten spelen.

We begonnen de wedstrijd zeer goed en we konden een paar mooie aanvallen opzetten. Uit één van die aanvallen wisten we op voorsprong te komen. Zouden we vandaag dan eindelijk weer eens een keertje weten te winnen? Maar gelijk vanaf de “aftrap” ging het mis. Een moment van onoplettendheid in onze verdediging zorgde ervoor dat Refleks op gelijke hoogte kon komen. De 1-1 stand bleef ongewijzigd tot aan het einde van de eerste periode.

De tweede periode kwamen er drie verse meiden in bij onze tegenstander en al gauw werd duidelijk dat deze drie een stuk beter waren dan de drie die de eerste periode speelden. We hadden wat meer moeite om de bal naar elkaar toe te gooien en onze tegenstander kreeg een paar mooie kansen. We konden dan ook niet voorkomen dat we met een 2-1 achterstand gingen rusten.

Na rust kwamen de wat minder goede meiden van Refleks weer op het veld. LYNX kreeg het gevoel dat we misschien toch nog een overwinning konden behalen. We kwamen weer een paar keer goed vrij voor de korf, maar de bal wilde er helaas niet in. En in de allerlaatste seconde van de derde periode wist Refleks helaas wel een doelpunt te maken en stonden we 3-1 achter.

De laatste periode speelden we weer tegen de beste drie speelsters van onze tegenstander. Ook begonnen we nu goed te merken dat we allemaal de hele wedstrijd moesten spelen. Het was ook nog best wel warm en met drie tegen drie moet je ook veel meer lopen dan wanneer je met zijn vieren bent. Kortom, de spelers van LYNX voelden dat ze niet veel energie meer hadden. We kwamen zelf bijna niet meer aan goed aanvallen toe en we hadden moeite om dicht bij onze (lekker uitgeruste) tegenstander te blijven. Er werd nog twee keer door Refleks gescoord, zodat de eindstand op 5-1 kwam. Maar jullie hebben vandaag gevochten als leeuwen en het ging vooral aanvallend heel behoorlijk. Er waren zelfs een paar mooie doorloopballen bij vandaag.

De strafworpen waren razend spannend. De Rijswijkse ploeg nam twee punten voorsprong en steeds als we bijna gelijk hadden gemaakt scoorden zij weer. Maar met nog twee strafworpen te gaan hadden we de stand op 5-5- weten te brengen. Laatste strafworp van Refleks……o nee raak en dus nog maar één mogelijkheid voor LYNX om gelijk te maken. Zou het ons lukken? De bal gaat de lucht in en…….RAAK!!!!! Niet alleen een mooi gelijkspel, maar dat we maar liefst zes keer wisten te scoren is natuurlijk helemaal razend knap.

Volgende week zijn we hopelijk weer compleet tegen een tegenstander waar we misschien wel van kunnen winnen. 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: