Phoenix E1 – LYNX E1

De tegenstander van vandaag was dezelfde als die van vorige week. Toen hadden we moeite met het verdedigen van de doorloopballen en daarom hadden we hier extra op getraind. En om te kijken of jullie daar iets van geleerd hadden was Marcel ook gekomen.

We begonnen de wedstrijd niet zo goed. We moesten er echt even inkomen, maar de tegenstander was meteen op volle toeren. Voor we het doorhadden stonden we al 4-0 achter. Vlak voor de eerste pauze wist Alex ook 1 van onze kansen te benutten, zodat het 4-1 stond.

De tweede periode ging het al wat beter. De spelers van Phoenix hadden moeite om iemand vrij te spelen, omdat wij zo goed stonden te verdedigen. Beetje afstand houden om zo de doorloop te voorkomen, precies zoals we hadden geoefend. Helaas probeerden we zelf iets te vaak aan te vallen met lange ballen. Zij hadden namelijk 1 heel fanatiek meisje dat veel van die ballen onderschepte. Phoenix wist nog een paar keer te scoren en zo was het halverwege de wedstrijd 7-1.

Na een lekker bekertje limo gingen we er weer vol tegenaan. We stonden geconcentreerd te verdedigen en kregen in de derde periode maar 2 doelpunten tegen. Helaas lukte het ons niet om zelf nog een doelpunt te maken, al waren we er een aantal keer dichtbij.

De laatste periode gingen we door waar we gebleven waren. We verdedigden nog steeds goed, al werd dat ietsje minder omdat we door de warmte wat vermoeid raakten. En wat ons sinds de eerste periode niet meer gelukt was lukte nu gelukkig wel: we maakten weer een doelpunt. Dit keer was het Luca die raak schoot.

Ondanks dat we net zo veel doelpunten tegen kregen als vorige week, stonden we nu stukken beter te verdedigen. Wat nog wel een stuk beter kan is het afvangen. In 1 aanval mag de tegenstander soms wel 3 of 4 keer schieten op de korf. Verder moeten we gaan proberen om zelf ook aan te vallen met doorloop- stop- en uitwijkballen in plaats van iedere keer de lange bal te spelen.

Alex, Nick, Thom, Luca, Jort Sam en Sophia jullie hebben weer heel goed je best gedaan en laten zien wat jullie in de training geleerd hebben. Volgende week een sterke tegenstander, maar als we goed ons best blijven doen en goed opletten tijdens de training kunnen we er een leuke wedstrijd van maken.

De strafworpen gingen weer super: het werd 5-5.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: